Kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt nostavat esille julkisen työn arvon

16.5.2023

Lahdessa käynnistyy tänään tiistaina kunta- ja hyvinvointialan työmarkkinaseminaari, jossa on koolla noin 600 työnantajien ja henkilöstön edustajaa.

Seminaarin paneelikeskustelussa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote nostavat esille julkisen työn arvon ja tärkeyden yhteiskunnassa.

Jukolaisia liittoja ja niiden jäseniä tiistai-iltapäivän keskustelussa edustavat JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto ja toiminnanjohtaja Mari Keturi.

Työmarkkinaseminaari toimii starttina kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöjen yhteiselle Tärkein sijoitus -kampanjalle, joka nostaa esille julkisen työn merkitystä. Kampanja haastaa mukaan kunta- ja hyvinvointialan työpaikat sekä alan järjestöt.

Twitterissä ja Instagramissa kampanja viestii osoitteessa @tarkeissatoissa. Facebookista ja LinkedInistä löydät kampanjan haulla Tärkeissä töissä. Sosiaalisen median kaikissa kanavissa aihetunniste on aina #tärkeinsijoitus.

Jukolaiset liitot edustavat akavalaisia kunnissa ja hyvinvointialueilla

JUKO edustaa myös Tradenomien jäseniä julkisen sektorin neuvottelupöydissä. Tradenomien jäsenistä 13 % työskentelee julkisella sektorilla. Kunnat ja hyvinvointialueet ovat julkisella sektorilla tradenomien merkittävin työllistäjä. ”Julkisella sektorilla työskentelevät tradenomit toimivat yleensä hallinnon tukitehtävissä – tärkeissä töissä. Meille onkin tärkeää, että maailman parasta työelämää rakennetaan myös julkisella sektorilla. Siksi olemme mukana tukemassa KT:n ja pääsopijajärjestöjen kampanjaa”, toteaa Tradenomien erityisasiantuntija Harri Westelund.

Mikä JUKO?

  • Edustaa julkisalojen työmarkkinaneuvotteluissa 35:tä akavalaista ammattiliittoa, joilla on yhteensä 200 000 jäsentä.
  • Sopii virka- ja työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis–luterilaisessa kirkossa sekä Avainta-aloilla, Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
  • Työpaikoilla 3 500 luottamusmiestämme edustaa kaikkien JUKO-liittojen jäseniä.
  • Käy työnantajien kanssa jatkuvaa vuoropuhelua paremman työelämän puolesta.

Lue lisää Tärkein sijoitus -kampanjasta

Harri Westerlund

Erityisasiantuntija, julkinen sektori, luottamusmiestoiminta

040 839 5909

harri.westerlund@tradenomi.fi