Tradenomit tukee Jari Jokista Akavan puheenjohtajaksi

15.10.2022

Akavaan valitaan uusi puheenjohtaja marraskuussa. Ehdolla ovat JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja Tekniikan Akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen. Tradenomien hallitus teki tänään 15. lokakuuta päätöksen omasta kannastaan puheenjohtajakandidaattien välillä.

- Hallituksemme kävi pitkän ja perusteellisen pohdinnan ehdokkaan valinnasta. Äänestyksen jälkeen päätimme asettua tukemaan Jari Jokista ja tähän päätökseen koko hallituksemme sitoutuu, sanoo puheenjohtaja Jaakko Hyvönen. - Jarin eduksi näimme vahvan substanssiosaamisen, syvällisen kokemuksen vaikuttamistyöstä kotimaassa sekä EU-tasolla ja vahvat näytöt muutosjohtamisesta, jonka hallitseminen on välttämätöntä keskusjärjestön puheenjohtajan tehtävässä.

Hallitus keskusteli molempien ehdokkaiden kanssa edellisessä kokouksesssaan syyskuussa. Lisäksi lähetimme heille kysymyspatteriston, jolla selvitimme ehdokkaiden näkemyksiä mm. Akavan roolista sekä koulutus- ja työmarkkinapolitiikasta.

- Päätös oli vaikea, kun on kaksi hyvää ehdokasta, mutta vaalien vuoksi päätös on tehtävä. Valitaan kumpi tahansa ehdokkaista puheenjohtajaksi, Akava ottaa suuren harppauksen eteenpäin, Hyvönen arvioi. - Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää molempia ehdokkaita avoimesta otteesta, summaa Hyvönen.

Tradenomien hallinto-ohjesäännön mukaisesti Akavan puheenjohtajakandidaatista päätöksen tekee liiton hallitus.

Jaakko Hyvönen

Puheenjohtaja

040 515 8591

jaakko.hyvonen@tradenomi.fi