Yksi meistä: Jaana Komscha-Härkönen

23.6.2021 | Uratarinat

Jaana Komscha-Härkönen laulaa hyvää oloa.

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Tutkinto mahdollisti erilaisia urapolkuja ja jätti valinnanvaraa, mutta antoi eväät työelämään. Suoritin myös YAMK:n, sillä halusin syventää opintoja koulutusohjelmalla, joka tähtäsi yrittäjyyden ja liiketoiminnan osaamiseen. Lisäksi Haaga-Helian StartUp Schoolissa sain sparrausta yrityksen perustamiseen.

Paras muisto opiskeluajalta?

Kuumottavinta oli kertoa karjalanpiirakkaperinteestä ranskaksi opiskelijoiden edessä. Muistoihin ovat jääneet myös haalarivaput kavereiden kanssa. Heistä tuli elinikäisiä ystäviä.

Miten päädyit harrastamaan laulua?

Tykkäsin laulaa Singstaria, ja kun minulla oli polttarit, minut vietiin studiolle. Sen omistaja ehdotti, että voisin mennä laulutunneille. Otin sitten selvää, että harrastuksen voi aloittaa aikuisenakin.

Mitä laulaminen merkitsee sinulle?

Laulaminen on elämän eliksiiriä: siitä tulee hyvä olo. Se on tapa käynnistää aivot uudelleen ja prosessoida elämän eri asioita: laulaen tunnen, mitä minulle itselleni kuuluu. Kappalevalinnat kuvastavat mielen maisemaani. Kun menen maanantaiaamuna laulutunnille, saan luovuusbuustin ja viikko lähtee hyvin käyntiin. On kuin kävisin terapiassa. Jos pystyn välittämään laulamalla tunteita, olen onnistunut isosti. Ilman lauluharrastusta en olisi yrittäjä.

Perheesi, urasi ja missä nyt työskentelet?

Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kolme lasta. Asumme Arabianrannassa Helsingissä.

Perustimme Breaks Finland -yrityksen vuonna 2017. Halusin tuoda bisnesmaailmaan hyvän olon elementtejä. Tarjoamme työyhteisöille eripituisia online-breikkejä, ohjattuja luovia aktiviteetteja, joita vetävät eri luovien alojen ammattilaiset. Breikit voivat liittyä vuorovaikutukseen, työelämän tai mielen taitoihin tai äänenkäyttöön asiakkaan tarpeiden mukaisesti.


Korjaus: Lehdessä oli kirjoitusvirhe Jaanan yrityksen nimessä. Yrityksen nimi on Breaks Finland.

Teksti: Tarja Västilä
Kuvat: Ville Rinne

Juttu on julkaistu Tradenomi-lehdessä 2/2021. Lue koko Tradenomi-lehti 2/2021 täältä.

Haluaisitko kertoa harrastuksestasi tai työstäsi Tradenomi-lehdessä? Ilmoittaudu haastateltavaksi Tradenomi-lehteen.

Lisää aiheesta: Uratarinat

Johan Sirén: Voin tehdä työssäni mitä vain, mutta en kaikkea

Pizza Hutin Brand Managerina työskentelevä tradenomi Johan Sirén uskoo ilon ja positiivisen energian kautta tekemiseen niin työssään kuin vapaa-ajallaankin. Miten logistiikka-alan tradenomi päätyi työskentelemään kansainvälisen brändin markkinoinnin parissa? Lue Johanin uratarina.

Lue lisää

Yksi meistä: Peeter-Erik Kiis

Senior Product Specialistina työskentelevä tradenomi Peeter-Erik Kiis lähtee työpäivän päättyessä thainyrkkeilemään. Miten hän kehittää osaamistaan työssään?

Lue lisää

Tietoturvan asiantuntija varautuu yllätyksiin

IT-tradenomi Vuokko Siiskonen työskentelee kyberturvan parissa. Tietojenkäsittelyä opiskellut Vuokko on edennyt kyberturvapalvelupäällikön tehtäviin Elisalle.

Lue lisää

Yksi meistä: Veera Tossavainen

Viestintäpäällikkö Veera Tossavainen rentoutuu parhaiten moottoripyörän selässä.

Lue lisää

Turvallisuusalan tradenomi kehittyy ja kehittää

Helsingin kaupungin liikelaitoksella työskentelevällä Markus Lustigilla on ainutlaatuinen näkymä siihen, miten kaupunki toimii. Turvallisuusasiantuntijuus vaatii monien asioiden ja ilmiöiden hallintaa lakien tuntemisesta turvallisuuden kehittämisen menetelmiin.

Lue lisää