Yksi meistä: Jaana Komscha-Härkönen

23.6.2021 | Uratarinat

Jaana Komscha-Härkönen laulaa hyvää oloa.

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Tutkinto mahdollisti erilaisia urapolkuja ja jätti valinnanvaraa, mutta antoi eväät työelämään. Suoritin myös YAMK:n, sillä halusin syventää opintoja koulutusohjelmalla, joka tähtäsi yrittäjyyden ja liiketoiminnan osaamiseen. Lisäksi Haaga-Helian StartUp Schoolissa sain sparrausta yrityksen perustamiseen.

Paras muisto opiskeluajalta?

Kuumottavinta oli kertoa karjalanpiirakkaperinteestä ranskaksi opiskelijoiden edessä. Muistoihin ovat jääneet myös haalarivaput kavereiden kanssa. Heistä tuli elinikäisiä ystäviä.

Miten päädyit harrastamaan laulua?

Tykkäsin laulaa Singstaria, ja kun minulla oli polttarit, minut vietiin studiolle. Sen omistaja ehdotti, että voisin mennä laulutunneille. Otin sitten selvää, että harrastuksen voi aloittaa aikuisenakin.

Mitä laulaminen merkitsee sinulle?

Laulaminen on elämän eliksiiriä: siitä tulee hyvä olo. Se on tapa käynnistää aivot uudelleen ja prosessoida elämän eri asioita: laulaen tunnen, mitä minulle itselleni kuuluu. Kappalevalinnat kuvastavat mielen maisemaani. Kun menen maanantaiaamuna laulutunnille, saan luovuusbuustin ja viikko lähtee hyvin käyntiin. On kuin kävisin terapiassa. Jos pystyn välittämään laulamalla tunteita, olen onnistunut isosti. Ilman lauluharrastusta en olisi yrittäjä.

Perheesi, urasi ja missä nyt työskentelet?

Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kolme lasta. Asumme Arabianrannassa Helsingissä.

Perustimme Breaks Finland -yrityksen vuonna 2017. Halusin tuoda bisnesmaailmaan hyvän olon elementtejä. Tarjoamme työyhteisöille eripituisia online-breikkejä, ohjattuja luovia aktiviteetteja, joita vetävät eri luovien alojen ammattilaiset. Breikit voivat liittyä vuorovaikutukseen, työelämän tai mielen taitoihin tai äänenkäyttöön asiakkaan tarpeiden mukaisesti.


Korjaus: Lehdessä oli kirjoitusvirhe Jaanan yrityksen nimessä. Yrityksen nimi on Breaks Finland.

Teksti: Tarja Västilä
Kuvat: Ville Rinne

Juttu on julkaistu Tradenomi-lehdessä 2/2021. Lue koko Tradenomi-lehti 2/2021 täältä.

Haluaisitko kertoa harrastuksestasi tai työstäsi Tradenomi-lehdessä? Ilmoittaudu haastateltavaksi Tradenomi-lehteen.

Lisää aiheesta: Uratarinat

Kirsi Alm-Siira tradenomiopinnoistaan: "Älkää tehkö, kuten minä!"

Tradenomitutkinto siivitti Kirsi Alm-Siiran tietä toimittajaksi ja uutisankkuriksi. Hän kokee saaneensa tradenomiopinnoista arvokkaita oppeja työelämään muun muassa suomen kielestä ja esiintymisestä.

Lue lisää

Pankin tiskiltä ohjelmistorobottien pariin

Topi Komulainen valittiin Vuoden Tradenomiksi 2022, sillä Komulainen on onnistunut omassa työtehtävässään ja tuonut tradenomiuttaan esille positiivisessa valossa. Vuoden Tradenomi valitaan, sillä Tradenomit haluaa palkita tradenomien joukosta yksilöitä, jotka ovat omassa yhteisössään olleet luomassa Maailman parasta työelämää ja nostamassa tradenomien profiilia.

Lue lisää

Tradenomi Lassi Lankinen: parhaat tulokset syntyvät, kun töissä voi pitää myös hauskaa

Tradenomi Lassi Lankinen työskentelee myyjänä työnantajamielikuvaan, rekrytointiin ja työntekijäkokemukseen erikoistuneella Finders Seekersillä. Myyntiä ja logistiikkaa Haaga-Heliassa opiskelleen Lassin mukaan hyväksi myyjäksi tulemiseen riittää aito palo myyntiin ja kiinnostus myytävään tuotteeseen.

Lue lisää

Tradenomin yrittäjätarina: Radikaali valinta vei Kati Huovinmaan opintojen kautta yrittäjäksi

Kati Huovinmaa toimi taidemuseon johtajana, mutta päätti vaihtaa alaa. Tradenomiopintojen aikana syntyi idea omasta yrityksestä.

Lue lisää

Anttilan tiskiltä asiantuntijaksi pankkiin

Tradenomi Esko Koskinen työskentelee rahoitusalalla pankin luotonvalvonnan ja perinnän parissa. Esko toimii myös pankin ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä. Perinnässä eteen tulee monenlaisia tapauksia ja työ vaatii ongelmaratkaisutaitoja.

Lue lisää