Yksi meistä: Jaana Komscha-Härkönen

23.6.2021 | Uratarinat

Jaana Komscha-Härkönen laulaa hyvää oloa.

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Tutkinto mahdollisti erilaisia urapolkuja ja jätti valinnanvaraa, mutta antoi eväät työelämään. Suoritin myös YAMK:n, sillä halusin syventää opintoja koulutusohjelmalla, joka tähtäsi yrittäjyyden ja liiketoiminnan osaamiseen. Lisäksi Haaga-Helian StartUp Schoolissa sain sparrausta yrityksen perustamiseen.

Paras muisto opiskeluajalta?

Kuumottavinta oli kertoa karjalanpiirakkaperinteestä ranskaksi opiskelijoiden edessä. Muistoihin ovat jääneet myös haalarivaput kavereiden kanssa. Heistä tuli elinikäisiä ystäviä.

Miten päädyit harrastamaan laulua?

Tykkäsin laulaa Singstaria, ja kun minulla oli polttarit, minut vietiin studiolle. Sen omistaja ehdotti, että voisin mennä laulutunneille. Otin sitten selvää, että harrastuksen voi aloittaa aikuisenakin.

Mitä laulaminen merkitsee sinulle?

Laulaminen on elämän eliksiiriä: siitä tulee hyvä olo. Se on tapa käynnistää aivot uudelleen ja prosessoida elämän eri asioita: laulaen tunnen, mitä minulle itselleni kuuluu. Kappalevalinnat kuvastavat mielen maisemaani. Kun menen maanantaiaamuna laulutunnille, saan luovuusbuustin ja viikko lähtee hyvin käyntiin. On kuin kävisin terapiassa. Jos pystyn välittämään laulamalla tunteita, olen onnistunut isosti. Ilman lauluharrastusta en olisi yrittäjä.

Perheesi, urasi ja missä nyt työskentelet?

Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kolme lasta. Asumme Arabianrannassa Helsingissä.

Perustimme Breaks Finland -yrityksen vuonna 2017. Halusin tuoda bisnesmaailmaan hyvän olon elementtejä. Tarjoamme työyhteisöille eripituisia online-breikkejä, ohjattuja luovia aktiviteetteja, joita vetävät eri luovien alojen ammattilaiset. Breikit voivat liittyä vuorovaikutukseen, työelämän tai mielen taitoihin tai äänenkäyttöön asiakkaan tarpeiden mukaisesti.


Korjaus: Lehdessä oli kirjoitusvirhe Jaanan yrityksen nimessä. Yrityksen nimi on Breaks Finland.

Teksti: Tarja Västilä
Kuvat: Ville Rinne

Juttu on julkaistu Tradenomi-lehdessä 2/2021. Lue koko Tradenomi-lehti 2/2021 täältä.

Haluaisitko kertoa harrastuksestasi tai työstäsi Tradenomi-lehdessä? Ilmoittaudu haastateltavaksi Tradenomi-lehteen.

Lisää aiheesta: Uratarinat

Anttilan tiskiltä asiantuntijaksi pankkiin

Tradenomi Esko Koskinen työskentelee rahoitusalalla pankin luotonvalvonnan ja perinnän parissa. Esko toimii myös pankin ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä. Perinnässä eteen tulee monenlaisia tapauksia ja työ vaatii ongelmaratkaisutaitoja.

Lue lisää

Elizabeth Harjunpää perusti ukrainalaisille tukikeskuksen Helsinkiin

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, hänen oli pakko toimia. Hän perusti apukeskuksen ukrainalaisille Helsingin Vallilaan.

Lue lisää

It-alan rekrytoija nauttii asiakastyöstä

Tradenomi (YAMK) Janne Borro tietää, että yrityksen arvot kiinnostavat työnhakijoita, kun ne toteutuvat työn arjessa. Borron mukaan ura on hyvä aloittaa myyntityöstä, se opettaa tarjoamaan asiakkaalle apua ja lisäarvoa. Lue tradenomin uratarina.

Lue lisää

Tradenomitutkinto avasi oven unelmatyöhön

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Minna Nenonen johtaa Suomen suurinta maapuolustusjärjestöä. Tradenomitutkinto antoi siivet edetä unelmatyötä kohti. Tradenomitutkinto mahdollisti osaamisen päivittämisen ja verkostoitumisen.

Lue lisää

Johan Sirén: Voin tehdä työssäni mitä vain, mutta en kaikkea

Pizza Hutin Brand Managerina työskentelevä tradenomi Johan Sirén uskoo ilon ja positiivisen energian kautta tekemiseen niin työssään kuin vapaa-ajallaankin. Miten logistiikka-alan tradenomi päätyi työskentelemään kansainvälisen brändin markkinoinnin parissa? Lue Johanin uratarina.

Lue lisää