Yksi meistä: Peeter-Erik Kiis

27.4.2021 | Uratarinat

Kun Peeter-Erik Kiisin työpäivä päättyy, hän lähtee thainyrkkeilemään.

Miten sinusta tuli tradenomi?

Lukion jälkeen opetin Kiinassa englantia, mutta kun Kiina alkoi vaatia opettajilta korkeakoulututkintoa ja palasin Suomeen sitä hankkimaan, aloinkin miettiä mitä oikeasti haluaisin tehdä. Minua oli alkanut kiinnostaa erityisesti tuotteiden ja palvelujen konseptointi ja kehitys.

Pääsin opiskelemaan Metropolia-ammattikorkeakouluun International Business and Logistics -tutkintoa englanniksi ja valmistuin vuonna 2016. Vuoden 2021 alusta lähtien olen työskennellyt Foodoran Senior Product Specialistina.

Miten päädyit harrastamaan thainyrkkeilyä?

Opintojeni alkupuolella ilmoittauduin thainyrkkeilyn alkeiskurssille. Aluksi jännitti, sillä en ollut aiemmin harrastanut täyskontaktilajeja. Nyt olen harrastanut thainyrkkeilyä pian yhdeksän vuotta, joista viimeiset seitsemän vuotta olen viihtynyt Helsinki Thaiboxing Clubilla.

Mitä thainyrkkeily on antanut sinulle?

Laji on monipuolinen: treeneissä on niin teknistä ja aerobista harjoittelua kuin lihaskuntoakin.

Thainyrkkeilyssä myös oman kehityksen seuraaminen päivä päivältä paremmaksi on motivoivaa ja tuo iloa. Työni on toimistotyötä, jossa fyysistä rasitusta on vähän, joten tekee myös hyvää päästä töiden jälkeen vähän salille räiskimään. Se on melkein kuin terapiaa.

Miten kehität itseäsi työssä?

Olen aina ollut sen verran kunnianhimoinen, ettei tismalleen sama työ vuodesta toiseen motivoi minua, vaan haluan kehittää itseäni. Tiesin esimerkiksi, ettei edellinen työpaikkani ollut unelmatyöni. Yritin kuitenkin hankkia siellä ollessani sellaisia projekteja ja osaamista, jotka liittyisivät haluamaani tulevaisuuden unelmatyöhön. Kun viime syksynä päätin vaihtaa alaa ja työpaikkaa, oli hankkimistani taidoista ja osaamisesta paljon hyötyä.

Parhaat vinkkisi työhaastatteluun?

Työhaastatteluissa käyminenkin on kuin treeniä, sen oppii vain tekemällä. Haastatteluun minulla on kaksi vinkkiä: koeta saada haastattelijat nauramaan ja hymyile paljon. Ne ovat toimineet ainakin omalla kohdallani.

Perheesi?

Asun Helsingissä vaimoni ja kahden pienen lapseni kanssa.


Artikkeli on julkaistu Tradenomi-lehdessä 1/2021

Haluatko kertoa uratarinasi tai harrastuksestasi lehdessä? Tai tiedätkö tradenomin, jonka tarina ansaitsee tulla kerrotuksi? Ilmoittaudu mukaan täältä!

Lisää aiheesta: Uratarinat

Vuoden tradenomi Auri Vainio "on rohkeutta sanoa, jos ei ymmärrä"

Vuoden Tradenomi, IPR University Centerin toiminnanjohtaja Auri Vainio on oppinut pitämään langat käsissään. Lue Aurin uratarina!

Lue lisää

Tradenomi Christa Kivinen siirtyi unelmatöihin viisikymppisenä

Nordean henkilöstöhallinnossa työskentelevä Christa Kivinen aloitti tradenomiopinnot viisikymppisenä. Rohkeus kannatti, sillä uusi tutkinto mahdollisti siirtymisen unelma-ammattiin.

Lue lisää

Opiskelu Suomessa oli hyvä päätös

Ilya Lebedev ei ikinä ollut ajatellut opiskelevansa ulkomailla. Kouluaikainen opintomatka Rovaniemelle ja lapsuudenystävän lähtö Lapin ammattikorkeakouluun muuttivat Murmanskissa kasvaneen nuoren miehen ajatukset. Tradenomiksi keväällä valmistunut Lebedev on nyt päättänyt jäädä Suomeen.

Lue lisää

Tradenomi Jerry Riipinen: ”Henkilöstön edustajan työ on merkityksellistä ja vaikuttavaa”

Kun henkilöstön asiat saa nostettua esiin haastavassa neuvottelutilanteessa, Fennialla henkilöstöedustajana toimiva Jerry Riipinen tuntee onnistuneensa. Tehtävä on kasvattanut esihenkilöosaamista ja opettanut entistä parempia neuvottelutaitoja.

Lue lisää

Tradenomi Joonas Hallman löysi lopulta aidosti merkityksellisen työpaikan

Puolustuskiinteistöjen asiakaspäällikkö Joonas Hallman tietää, että omaan visioon ja ammattitaitoon luottaminen kannattaa. Merkityksellinen työpaikka löytyi lopulta kiinteistöalalta, vaikka niin ei pitänyt käydä.

Lue lisää