Yksi meistä: Veera Tossavainen

5.1.2021 | Uratarinat

 

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Kun valmistuin lukiosta, en ollut vielä aivan varma, mitä haluan tehdä. Tradenomiopinnot vaikuttivat monipuolisilta ja siksi hyvältä vaihtoehdolta. Hain Tampereen ammattikorkeakouluun ja pääsin ensimmäisellä kerralla sisään. Valmistuin vuonna 2015 Proakatemian puolelta. Vuoden 2019 alusta olen työskennellyt kirjakustantamo Docendon viestintäpäällikkönä.

Miten päädyit harrastamaan moottoripyöräilyä?

Kumpikin vanhempani on harrastanut moottoripyöräilyä, samoin ukkini. Kaksipyöräiset ovatkin kiinnostaneet minua aina. Ensin ajoin mopokortin, sitten opetusluvalla 16-vuotiaana kevarikortin. Nykyisin meillä on mieheni kanssa yhteinen Honda CBR600rr -pyörä, jota ajamme vuorotellen. Parhaimmillaan olen ajanut 15–20 000 kilometriä vuodessa. Kuulun myös valtakunnalliseen Moottoripyöräkerho 69 ry:hyn, jossa toimin tällä hetkellä puheenjohtajana, minkä lisäksi olen mukana myös koulutustoiminnassa. 

Mitä moottoripyöräily merkitsee sinulle?

Ennen kaikkea omaa aikaa ja mielenrauhaa. Kun aikanaan ajoin moottoripyöräkortin, olin juuri satuttanut jalkani ja kuljin kyynärsauvoilla. Ajossa konkretisoitui vapaus: sain sitoa sauvat kiinni pyörään ja ajaa normaalisti. MP69:n kautta olen saanut myös oman ajoporukkani ja paljon ystäviä. Yhdistyksen toiminnassa mukana oleminen ja kouluttajana toimiminen on minulle tärkeää: saan tuoda omaa työelämän osaamistani yhdistystoimintaan ja levittää samalla turvallisen ajamisen ilosanomaa.

Mitä hyvä työkaveruus on?

Minulle se on luottamusta ja avoimuutta. Hyvä työkaveri tukee ja ymmärtää, mutta myös haastaa. Käyttäydyn itse työkaverina niin, kuin haluaisin minua kohtaan käyttäydyttävän.

Koti ja perhe?

Asun Muuramessa, aivan Jyväskylän kupeessa, mieheni ja kolmevuotiaan lapseni kanssa. Asumme omakotitalossa, jonka rakensimme itse. Sisustaminen onkin vienyt mukavasti vapaa-aikaa.


Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Mikko Vähäniitty

Lisää aiheesta: Uratarinat

Turvallisuusalan tradenomi kehittyy ja kehittää

Helsingin kaupungin liikelaitoksella työskentelevällä Markus Lustigilla on ainutlaatuinen näkymä siihen, miten kaupunki toimii. Turvallisuusasiantuntijuus vaatii monien asioiden ja ilmiöiden hallintaa lakien tuntemisesta turvallisuuden kehittämisen menetelmiin.

Lue lisää

Opiskelijasta ammattilaiseksi – häikäiseekö tulevaisuus vai onko epävarmuuden pimeys pelottava?

MeriSade Kuusela valmistuu ammattikorkeakoulusta vuotta ennen tavoiteajan täyttymistä ja hänellä on jo selvät suunnitelmat tulevaisuuden varalle, mutta millainen matka opiskelijasta ammattilaiseksi on ollut?

Lue lisää

Kaupan alan osaaja haluaa haasteita

Myyjän työstä osastopäällikön saappaisiin astunut Janette Peltola nauttii siitä, että saa laittaa itsensä likoon, oppia jatkuvasti uutta ja kehittyä.

Lue lisää

Työ valitsi tekijänsä

Katariina Petäjäniemestä olisi voinut tulla ilmailuinsinööri. Ihmiset ja asiakaspalvelutyö veivät kuitenkin mukanaan tradenomikoulutukseen ja kansainväliselle työuralle.

Lue lisää

Armi Murto viihtyy kehittämistehtävissä

Armi Murto on omimmillaan, kun hän saa ajaa yhteiskunnallisia asioita – laadukasta opetusta ja hyvää työelämää.

Lue lisää