Yksi meistä: Veera Tossavainen

5.1.2021 | Uratarinat

 

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Kun valmistuin lukiosta, en ollut vielä aivan varma, mitä haluan tehdä. Tradenomiopinnot vaikuttivat monipuolisilta ja siksi hyvältä vaihtoehdolta. Hain Tampereen ammattikorkeakouluun ja pääsin ensimmäisellä kerralla sisään. Valmistuin vuonna 2015 Proakatemian puolelta. Vuoden 2019 alusta olen työskennellyt kirjakustantamo Docendon viestintäpäällikkönä.

Miten päädyit harrastamaan moottoripyöräilyä?

Kumpikin vanhempani on harrastanut moottoripyöräilyä, samoin ukkini. Kaksipyöräiset ovatkin kiinnostaneet minua aina. Ensin ajoin mopokortin, sitten opetusluvalla 16-vuotiaana kevarikortin. Nykyisin meillä on mieheni kanssa yhteinen Honda CBR600rr -pyörä, jota ajamme vuorotellen. Parhaimmillaan olen ajanut 15–20 000 kilometriä vuodessa. Kuulun myös valtakunnalliseen Moottoripyöräkerho 69 ry:hyn, jossa toimin tällä hetkellä puheenjohtajana, minkä lisäksi olen mukana myös koulutustoiminnassa. 

Mitä moottoripyöräily merkitsee sinulle?

Ennen kaikkea omaa aikaa ja mielenrauhaa. Kun aikanaan ajoin moottoripyöräkortin, olin juuri satuttanut jalkani ja kuljin kyynärsauvoilla. Ajossa konkretisoitui vapaus: sain sitoa sauvat kiinni pyörään ja ajaa normaalisti. MP69:n kautta olen saanut myös oman ajoporukkani ja paljon ystäviä. Yhdistyksen toiminnassa mukana oleminen ja kouluttajana toimiminen on minulle tärkeää: saan tuoda omaa työelämän osaamistani yhdistystoimintaan ja levittää samalla turvallisen ajamisen ilosanomaa.

Mitä hyvä työkaveruus on?

Minulle se on luottamusta ja avoimuutta. Hyvä työkaveri tukee ja ymmärtää, mutta myös haastaa. Käyttäydyn itse työkaverina niin, kuin haluaisin minua kohtaan käyttäydyttävän.

Koti ja perhe?

Asun Muuramessa, aivan Jyväskylän kupeessa, mieheni ja kolmevuotiaan lapseni kanssa. Asumme omakotitalossa, jonka rakensimme itse. Sisustaminen onkin vienyt mukavasti vapaa-aikaa.


Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Mikko Vähäniitty

Lisää aiheesta: Uratarinat

Anttilan tiskiltä asiantuntijaksi pankkiin

Tradenomi Esko Koskinen työskentelee rahoitusalalla pankin luotonvalvonnan ja perinnän parissa. Esko toimii myös pankin ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä. Perinnässä eteen tulee monenlaisia tapauksia ja työ vaatii ongelmaratkaisutaitoja.

Lue lisää

Elizabeth Harjunpää perusti ukrainalaisille tukikeskuksen Helsinkiin

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, hänen oli pakko toimia. Hän perusti apukeskuksen ukrainalaisille Helsingin Vallilaan.

Lue lisää

It-alan rekrytoija nauttii asiakastyöstä

Tradenomi (YAMK) Janne Borro tietää, että yrityksen arvot kiinnostavat työnhakijoita, kun ne toteutuvat työn arjessa. Borron mukaan ura on hyvä aloittaa myyntityöstä, se opettaa tarjoamaan asiakkaalle apua ja lisäarvoa. Lue tradenomin uratarina.

Lue lisää

Tradenomitutkinto avasi oven unelmatyöhön

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Minna Nenonen johtaa Suomen suurinta maapuolustusjärjestöä. Tradenomitutkinto antoi siivet edetä unelmatyötä kohti. Tradenomitutkinto mahdollisti osaamisen päivittämisen ja verkostoitumisen.

Lue lisää

Yksi meistä: Jaana Komscha-Härkönen

Opintoihin kuuluva työharjoittelu avasi tradenomi Jaana Komscha-Härköselle ovet työelämään. Ylempi amk-tutkinto syvensi osaamista ja avasi ovet yrittämiseen. Yritysidea syntyi työn ja harrastuksen yhdistämisestä. Mitä laulaminen merkitsee Jaanalle?

Lue lisää