Yksi meistä: Veera Tossavainen

5.1.2021 | Uratarinat

 

Miksi sinusta tuli tradenomi?

Kun valmistuin lukiosta, en ollut vielä aivan varma, mitä haluan tehdä. Tradenomiopinnot vaikuttivat monipuolisilta ja siksi hyvältä vaihtoehdolta. Hain Tampereen ammattikorkeakouluun ja pääsin ensimmäisellä kerralla sisään. Valmistuin vuonna 2015 Proakatemian puolelta. Vuoden 2019 alusta olen työskennellyt kirjakustantamo Docendon viestintäpäällikkönä.

Miten päädyit harrastamaan moottoripyöräilyä?

Kumpikin vanhempani on harrastanut moottoripyöräilyä, samoin ukkini. Kaksipyöräiset ovatkin kiinnostaneet minua aina. Ensin ajoin mopokortin, sitten opetusluvalla 16-vuotiaana kevarikortin. Nykyisin meillä on mieheni kanssa yhteinen Honda CBR600rr -pyörä, jota ajamme vuorotellen. Parhaimmillaan olen ajanut 15–20 000 kilometriä vuodessa. Kuulun myös valtakunnalliseen Moottoripyöräkerho 69 ry:hyn, jossa toimin tällä hetkellä puheenjohtajana, minkä lisäksi olen mukana myös koulutustoiminnassa. 

Mitä moottoripyöräily merkitsee sinulle?

Ennen kaikkea omaa aikaa ja mielenrauhaa. Kun aikanaan ajoin moottoripyöräkortin, olin juuri satuttanut jalkani ja kuljin kyynärsauvoilla. Ajossa konkretisoitui vapaus: sain sitoa sauvat kiinni pyörään ja ajaa normaalisti. MP69:n kautta olen saanut myös oman ajoporukkani ja paljon ystäviä. Yhdistyksen toiminnassa mukana oleminen ja kouluttajana toimiminen on minulle tärkeää: saan tuoda omaa työelämän osaamistani yhdistystoimintaan ja levittää samalla turvallisen ajamisen ilosanomaa.

Mitä hyvä työkaveruus on?

Minulle se on luottamusta ja avoimuutta. Hyvä työkaveri tukee ja ymmärtää, mutta myös haastaa. Käyttäydyn itse työkaverina niin, kuin haluaisin minua kohtaan käyttäydyttävän.

Koti ja perhe?

Asun Muuramessa, aivan Jyväskylän kupeessa, mieheni ja kolmevuotiaan lapseni kanssa. Asumme omakotitalossa, jonka rakensimme itse. Sisustaminen onkin vienyt mukavasti vapaa-aikaa.


Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Mikko Vähäniitty

Lisää aiheesta: Uratarinat

Yksi meistä: Jaana Komscha-Härkönen

Opintoihin kuuluva työharjoittelu avasi tradenomi Jaana Komscha-Härköselle ovet työelämään. Ylempi amk-tutkinto syvensi osaamista ja avasi ovet yrittämiseen. Yritysidea syntyi työn ja harrastuksen yhdistämisestä. Mitä laulaminen merkitsee Jaanalle?

Lue lisää

Johan Sirén: Voin tehdä työssäni mitä vain, mutta en kaikkea

Pizza Hutin Brand Managerina työskentelevä tradenomi Johan Sirén uskoo ilon ja positiivisen energian kautta tekemiseen niin työssään kuin vapaa-ajallaankin. Miten logistiikka-alan tradenomi päätyi työskentelemään kansainvälisen brändin markkinoinnin parissa? Lue Johanin uratarina.

Lue lisää

Yksi meistä: Peeter-Erik Kiis

Senior Product Specialistina työskentelevä tradenomi Peeter-Erik Kiis lähtee työpäivän päättyessä thainyrkkeilemään. Miten hän kehittää osaamistaan työssään?

Lue lisää

Tietoturvan asiantuntija varautuu yllätyksiin

IT-tradenomi Vuokko Siiskonen työskentelee kyberturvan parissa. Tietojenkäsittelyä opiskellut Vuokko on edennyt kyberturvapalvelupäällikön tehtäviin Elisalle.

Lue lisää

Turvallisuusalan tradenomi kehittyy ja kehittää

Helsingin kaupungin liikelaitoksella työskentelevällä Markus Lustigilla on ainutlaatuinen näkymä siihen, miten kaupunki toimii. Turvallisuusasiantuntijuus vaatii monien asioiden ja ilmiöiden hallintaa lakien tuntemisesta turvallisuuden kehittämisen menetelmiin.

Lue lisää