Yrittäjyyden pyörteissä - Juha Fabritius, Bikeline Oy

5.9.2017

Yrittäjän päivän kunniaksi aloitamme yrittäjyys-teemaisen blogisarjan, jossa tuomme esille tradenomiyrittäjiä eri aloilta ja kerromme heidän tarinansa sekä ajatuksensa yrittäjyydestä. Ensimmäisenä blogisarjan esittelyssä meillä on tradenomiyrittäjä Juha Fabritius, joka on toiminut yrittäjänä ja Bikeline Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2012.

- Suurin syy yrittäjäksi lähtemiseen on ollut se, että olen yrittäjäperheestä. Lisäksi tämä ala on kiinnostanut minua siitä asti kun olin kesätöissä RL Bike Rervicessä 2008. Bikeline Oy:ssa aloitin sitten vuonna 2009 ja alusta asti tavoitteenani oli hankkia yritys joku päivä omiin nimiini. Valmistuminen Hyvinkään Laureasta koitti vuonna 2012 ja samana vuonna ostin yritystoiminnan itselleni, Juha kertaa.

Bikelinen yritystoiminta perustuu vähittäismyyntiin. Myymälässä myydään pyörätarvikkeita ja varaosia sekä tehdään pyörähuoltoja. Yritys työllistää tällä hetkellä kaksi kokoaikaista ja yhden osa-aikaisen työntekijän. Kokoaikaiset työntekijät kuuluvat myös yrityksen hallitukseen.

- Kun lähtee yrittäjäksi, on oltava oikea asenne. Ei saa luovuttaa liian helpolla silloin kun tulee vastoinkäymisiä, Juha kannustaa.

Juhan mielestä yrittäjyyden hyvät puolet ovat ne, että yrittäjällä on vapaus tehdä työtä niin paljon kuin haluaa. Yrittäjä voi lisäksi seurata muita markkinoita sekä kilpailijoita ja päättää havaintojen perusteella yrityksen strategia ja luoda yritykselle vision mitä seurata.

Yrittäjyyden haasteet puolestaan ovat hänen mielestään siinä miten yritystoiminta pysyy pystyssä, jos yritystoiminta on esimerkiksi kausiluonteista tai taloustilanne on huono. - Rahoituksesta pitää tietää, jotta huonoina aikoina voi pitää yritystoimintaa yllä. Yritys usein elää sillä rahoituksella, mitä omistajalla on antaa. Lainojen ottamista kannattaa välttää, Juha muistuttaa.

- Neuvoisin, että ensin täytyy tietää paljon asioista ja olla kiinnostunut siitä miten yritys toimii. Tutkia onko liikeidea hyvä ja kannattava sekä selvittää oikea hinnoittelu ja strategia. Pitää myös tietää millaista markkinointia pitää tehdä ja millaisella alueella se toimii. Tulee olla oikea asenne, eikä saa luovuttaa liian helposti silloin kun tulee vastoinkäymisiä, Juha kannustaa.

Juha on TRALin yrittäjäjäsen ja AYT-kassan eli Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassan jäsen. TRALin yrittäjäjäsenyys on tarkoitettu päätoimisille yrittäjille, mutta yrittäjyyspalveluita voivat hyödyntää myös ne jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä tai toimivat osa-aikaisina yrittäjinä.


Tässä oli Juhan tarina. Haluatko sinä kertoa oman yrittäjätarinasi tai ehdottaa meille mielenkiintoista tarinaa? Ota yhteyttä!

Tutustu yrittäjyyspalveluihimme täältä tai laita meille sähköpostia osoitteeseen yrittajyyspalvelut(at)tral.fi. Muista myös  liittyä mukaan Tradenomiyrittäjät Facebook-ryhmään.

Teksti ja kuva: Päivi Pekkala