Näin neuvottelet itsellesi parempaa palkkaa

17.3.2022 | Ura

Työn palkitsevuuteen vaikuttaa moni seikka sen sisällöstä työkavereihin, mutta myös palkalla on iso merkitys. Lue vinkit palkkaneuvotteluihin!

1. Ole oma-aloitteinen

Palkasta kannattaa keskustella säännöllisesti oman esihenkilön kanssa. Hyviä hetkiä palkkaneuvotteluun ovat esimerkiksi uuden työpaikan hakeminen, tehtävien muuttuminen tai tunne siitä, että olet jäänyt palkkakuoppaan. Selvitä, onko organisaatiossanne käytössä jokin palkkausjärjestelmä tai perustuuko palkkauksesi työehtosopimukseen. Työnantaja ehdottaa harvoin palkkaneuvottelua: sinun on tehtävä se itse.

2. Puhu ja vertaile

Jotta voit tietää, onko oma palkkasi oikeudenmukainen ja alan palkkatasoa vastaava, täytyy tietää, paljonko palkkaa muut saavat. Puhu palkasta avoimesti kollegoidesi tai saman koulutuksen omaavien tuttavien kanssa, ja vertaile palkkaasi oman alasi palkkatilastoihin ja -suosituksiin. Palkasta voi keskustella myös oman työpaikan luottamusmiehen tai -valtuutetun kanssa. Hän todennäköisesti tuntee työpaikan palkkatason ja työnantajan palkkapolitiikan. Muista myös, että verotettavat tulot ovat julkisia. Halutessasi voit pyytää verottajalta vastaavaa työtä tekevien kollegoiden verotiedot. Tilastot ja vertailutiedot auttavat myös palkka- tai palkankorotuspyynnön mitoittamisessa. Yksi Tradenomien käytetyimmistä jäsenpalveluista on liiton tilastotietoa hyödyntävä palkkaneuvonta.

3. Valmistaudu huolella

Palkkaneuvotteluun pätee sama neuvo kuin muihinkin neuvotteluihin: valmistaudu siihen huolella. Omat argumentit voi tiivistää muistilistaksi neuvottelun tueksi. Perustelujen esittämistä kannattaa harjoitella etukäteen, se lisää varmuutta ja auttaa pohtimaan vasta-argumentteja ennakkoon. Tutustu organisaation strategiaan ja tavoitteisiin, jotta voit korostaa oman työpanoksesi merkitystä organisaation tavoitteiden saavuttamisessa. Aseta itsellesi selkeä neuvottelun tulos, johon tähtäät. Varmista, että saat palkkaneuvottelun päätteeksi esihenkilöltä myös selkeän vastauksen neuvottelun lopputuloksesta.

4. Perustele tuottamasi hyödyn kautta

Kun osaaminen karttuu ja suorituksen paranevat, työtehtävät muuttuvat myös vaativimmiksi. Tällaiset hiljalleen tapahtuvat muutokset työtehtävissä ja -suorituksissa ovat myös tärkeitä tunnistaa ja tuoda esiin palkkakeskusteluissa. Monet myös aloittavat palkkatyön jo opiskeluaikanaan esimerkiksi harjoittelijana. Kun tutkinto on valmis ja työt vakinaistuvat, pidä huolta, ettei palkka jää laahaamaan harjoitteluaikaasi vastaavalle tasolle. Kerro palkkaneuvottelussa konkreettisin esimerkein, miten osaamisesi, vastuusi ja tuloksellisuutesi ovat kasvaneet.

Vinkit palkkaneuvotteluihin on kerätty Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n Paranna palkkaasi – tukea palkkakeskusteluihin -oppaasta.


Jäsenenämme sinulla on käytettävissäsi henkilökohtainen palkkaneuvonta, josta saat apua palkkapyynnön muodostamiseen työnhakua tai palkkakeskustelua varten. Tutustu palkkaneuvontaan tästä.

Lisää aiheesta: Ura

Aloitatko uudessa työssä? Ammattimentorin viisi vinkkiä sujuvaan alkuun

Tradenomi, oletko siirtymässä uusiin tehtäviin tai saitko uuden työpaikan? Miten varmistat hyvän aloituksen uudessa työssä? Katso mentorin vinkit!

Lue lisää

Yrittäjyyden voi muovata itsensä näköiseksi

Kiinnostaako yrittäjyys? Älä anna Älä anna mielikuvien ja ennakkoluulojen rajoittaa ratkaisujasi. Tradenomien palvelut yrittäjälle auttavat esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti takaa jäsenillemme samat edut kuin Yrittäjien jäsenenä saisit.

Lue lisää

Mentoroinnista uutta potkua uralle

Parhaimmillaan mentorointi hyödyttää sekä aktoria eli mentoroitavaa että mentoria. Sonja Nurmi löysi oman alan töitä ja Hannu Puranen uusia ajatuksia Tradenomien mentorointiohjelman aikana. Lue jäsentemme kokemus mentoroinnista!

Lue lisää

Voi paremmin yrittäjänä - 6 vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen

Onko yrittäjyys todella niin raskasta kuin pinttyneet uskomukset antavat ymmärtää? Lue ammattimentorin kuusi vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen. Tasapainoinen yrittäjyys syntyy perinpohjaisuuden, suunnitelmallisuuden, roisin rajaamisen, itsetuntemuksen ja toisten ihmisten tuen myötä.

Lue lisää

Mentorointi on vuoropuhelua

Mentorointi on ennen kaikkea luottamuksellista vuoropuhelua ammattilaisten välillä. Mentoroinnin tavoitteena voi olla esim. uralla eteneminen, kehittyminen ammattilaisena tai työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen. Taitava mentori saa mentoroitavan löytämään itse vastaukset häntä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää