Tradenomi, ota ura haltuun ura- ja työhyvinvointipalveluidemme avulla

20.10.2021 | Ura

Oletko miettinyt työpaikan vaihtoa tai mietityttääkö sinua itsesi johtaminen etätöissä? Olisiko ammatillinen kehittyminen nyt ajankohtaista tai kenties yrittäjyys valintasi? Kattavat ura- ja työhyvinvointipalvelumme ovat juuri sinua varten.

Missä olet hyvä? Sanoita osaamisesi

Aina ei voi luottaa pelkästään siihen, että työ vie meitä uralla oikeaan suuntaan. Omaa uraa onkin johdettava myös itse. Omien vahvuuksien tunnistaminen on avainasemassa, kun päätät kehittää itseäsi nykyisessä työssäsi, hakea uutta työpaikkaa tai ryhtyä yrittäjäksi. Opi siis sanoittamaan oikein, missä olet hyvä. Uskalla listata myös ne asiat, joihin et ole nykyisessä työssäsi tai osaamistasossasi tyytyväinen.

Henkilökohtainen uravalmennus on hyvä tapa kirkastaa omia ajatuksia tai päivittää työnhakudokumentteja. Pohdi jo etukäteen, mihin aihepiireihin haluat keskittyä, jotta saat uravalmennuksesta parhaan hyödyn irti. Jos olet yrittäjä tai yrittäjyys kiinnostaa, voit jakaa pohdintojasi yrittäjyyssparrauksessa.

Hyvä valmistautuminen auttaa työnhaussa

Kun työpaikan vaihto tulee ajankohtaiseksi, tee itsellesi hyvä suunnitelma. Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa, joten erottuminen massasta on tärkeää.

Jopa 70-80 prosenttia työpaikoista ei tule koskaan julkiseen hakuun. Omien verkostojen hyödyntäminen tai suora yhteydenotto mieluisaan organisaatioon ovatkin työnhaussa nykypäivää.

Esimerkiksi Menesty työnhaussa -verkkokurssi ohjaa sinua tunnistamaan omat osaamisalueesi ja vahvuutesi. Joudut vastaamaan kysymyksiin, joista saat selville, mikä sinua motivoi ammatillisesti. Käytä aikaa työnhakudokumenttiesi kuntoon laittamiseen sekä haastatteluun valmistautumiseen joko kurssin ohjeistusten mukaisesti tai yhdessä uravalmentajan kanssa.

Lisääntynyt etätyö vaatii itsensä johtamisen taitoja

Esimiestyön ja oman itsensä johtamisen merkitys on korostunut erityisesti korona-aikana. Lisääntynyt etätyö on tarkoittanut lukuisten uusien käytäntöjen ja työskentelytapojen opettelua.

Yksi suuri haaste etätyössä on kuitenkin työyhteisön ja sen tuen puute. Vastuu motivaatiosta, omasta ajankäytöstä ja työhyvinvoinnista jää helposti jokaiselle itselleen. Tämä vaatii paljon myös esimiestyöltä. Koulutustarjonnassamme on jatkuvasti koulutuksia ja valmennuksia, joista saat apua esimerkiksi ajankäytön suunnitteluun tai esihenkilönä toimimiseen.

Vinkit antoi Tradenomien ura- ja työhyvinvointipalveluiden päällikkö Pilvi Nybom.

Lisää aiheesta: Ura

Kouluttautumisseteli - ratkaisumme osaamisen kehittämiseen työn ohessa

Kouluttautumisseteli eli omaehtoisen kouluttautumisen muuttaminen verovapaaksi henkilöstöeduksi, kuten lounas- tai liikuntasetelit. Verovapaa kouluttautumisetu helpottaisi osaamisen kehittämistä työuran aikana.

Lue lisää

Aloitatko uudessa työssä? Ammattimentorin viisi vinkkiä sujuvaan alkuun

Tradenomi, oletko siirtymässä uusiin tehtäviin tai saitko uuden työpaikan? Miten varmistat hyvän aloituksen uudessa työssä? Katso mentorin vinkit!

Lue lisää

Yrittäjyyden voi muovata itsensä näköiseksi

Kiinnostaako yrittäjyys? Älä anna Älä anna mielikuvien ja ennakkoluulojen rajoittaa ratkaisujasi. Tradenomien palvelut yrittäjälle auttavat esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti takaa jäsenillemme samat edut kuin Yrittäjien jäsenenä saisit.

Lue lisää

Mentoroinnista uutta potkua uralle

Parhaimmillaan mentorointi hyödyttää sekä aktoria eli mentoroitavaa että mentoria. Sonja Nurmi löysi oman alan töitä ja Hannu Puranen uusia ajatuksia Tradenomien mentorointiohjelman aikana. Lue jäsentemme kokemus mentoroinnista!

Lue lisää

Voi paremmin yrittäjänä - 6 vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen

Onko yrittäjyys todella niin raskasta kuin pinttyneet uskomukset antavat ymmärtää? Lue ammattimentorin kuusi vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen. Tasapainoinen yrittäjyys syntyy perinpohjaisuuden, suunnitelmallisuuden, roisin rajaamisen, itsetuntemuksen ja toisten ihmisten tuen myötä.

Lue lisää