Jäsenyyden päättäminen

Jäsenyyden voi päättää koska tahansa, mutta selvitäthän ensin, miten jäsenyyden päättäminen vaikuttaa tilanteeseesi.

Voit päättää Tradenomien jäsenyyden koska tahansa, mutta toivomme, että harkitset sitä ennen seuraavia. 

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen

Verovähennyksen huomioiden täysjäsenen todellinen jäsenmaksu on keskimäärin alle 250 € vuodessa, joka sisältää 66 euroa työttömyyskassan jäsenmaksua. Pelkästään työttömyyskassan ja vakuutusten arvo on reilut 200 euroa vuodessa. Jäsenyyden arvo riippuu siitä, kuinka paljon käytät eri palveluita.

Myönnämme jäsenmaksualennusta esimerkiksi perhevapaiden ajalta tai työttömyyden kohdatessa.

Jäsenyyden päättyessä menetät mm. seuraavat edut ja palvelut: 

  • työttömyysturva
  • oikeusturva
  • matkustaja- ja tapaturmavakuutus
  • työsuhdejuristien apu kaikissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa.
  • maksuton neuvonta kaikissa yksityisoikeudellisissa asioissa yhteistyössä Suomen Juristit Oy:n kanssa
  • henkilökohtainen uravalmennus
  • henkilökohtainen palkkaneuvonta
  • työhyvinvointivalmennus ja yrittäjyyssparraus

Kaikki jäsenetumme ja -palvelumme löydät täältä

Vaikutamme jäsentemme puolesta

Teemme jäsentemme eteen jatkuvasti vaikuttamistyötä, joka näkyy jokaisen arjessa. Esimerkiksi palkan yleiskorotukset ovat työehtosopimuksissa sovittuja. Tradenomit on jäsenenä Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:ssä ja neuvottelee aktiivisesti YTN:n kautta myös useita ylempiä toimihenkilöitä koskevia työehtosopimuksia. Useissa työehtosopimuksissa on neuvottelijoina Tradenomien asiantuntijoita. Esimerkiksi rahoitusalalla, ICT-alalla ja tietotekniikan palvelualalla on ylempiä toimihenkilöitä koskevat työehtosopimukset, joita Tradenomit on aktiivisesti kehittämässä.

Tradenomeista melko suuri joukko on töissä aloilla, joilla ei ole työehtosopimusta tai se on jonkin muun liiton neuvottelema. Myös yrittäjäjäseniä on jatkuvasti enemmän ja enemmän. Olemme kuitenkin jäsentemme tukena kaikissa työelämän tilanteissa. Vaikutamme tradenomien työoloihin ja -ehtoihin ja olemme mukana luomassa maailman parasta työelämää mm. työhyvinvointiin liittyvien esitystemme kautta.

Tarjoamme apua työllistymiseen

Työttömyyden kohdatessa ei missään tapauksessa kannata erota. Jäsentemme keskimääräiset työttömyysjaksot ovat vain parin-kolmen kuukauden mittaisia ja autamme satoja jäseniä vuodessa henkilökohtaisella uravalmennuksella, palkkaneuvonnalla sekä työnhaun verkkokoulutuksilla. Näistä löydät lisätietoa täältä. Lisäksi tarjoamme liiton jäsenille henkilökohtaista huomattavan laajaa työttömyysturvaneuvontaa.

Myönnämme työttömyyden perusteella 50 %:n jäsenmaksualennuksen, joten jäsenmaksu on 16,50 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksusta saat vielä verovähennystä, jolloin todellinen jäsenmaksu verovähennyksen jälkeen on noin 10 euroa kuukaudessa.


Haluan kuitenkin päättää jäsenyyteni, miten toimin?

Jäsenyyden päättäminen edellyttää aina erillistä yhteydenottoa liittoon. Tämä siksi, että liiton velvollisuus on tehdä selväksi jäsenyyden päättymisen vaikutukset esimerkiksi vakuutusturvaan sekä työttömyysturvaan, jotta jäsen varmasti tiedostaa menettävänsä jo kerätyn työssäoloehdon ja oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan ellei liity kuukauden kuluessa toiseen työttömyyskassaan. 

Mikäli edelleen harkitset jäsenyyden päättämistä, ole yhteydessä meihin sähköpostitse jasenasiat@tradenomi.fi tai puhelimitse 020 155 8800.

Jäsenmaksun laskutus jäsenyyden päättyessä

Jäsenyyden voi päättää ilman irtisanomisaikaa, mutta ei takautuvasti. Jäsenyyden päättäminen käsitellään ja jäsenmaksut laskutetaan eroilmoituksen saapumispäivämäärän mukaisesti. Koska Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä kuukausimaksu, laskutetaan jäsenmaksut käytännössä sen kuukauden loppuun saakka, jonka aikana eroilmoituksesi on vastaanotettu. Jäsenmaksua ei ositeta päiväkohtaisesti. Mikäli jäsenmaksu on maksettu etukäteen koko vuoden osalta, palautetaan jäsenmaksusta loppuvuoden osuus, mikäli jäsenyys päättyy kesken vuoden. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole keino päättää jäsenyyttä, vaan jäsenmaksut tulee olla maksettu jäsenyyden päättymispäivään saakka.