Valtuustovaalit

Kuka päättää, millaisia palveluja ja etuja Tradenomit tarjoaa? Missä päätetään jäsenmaksusta? Ketkä päättävät, mihin suuntaan yhteisömme on menossa ja millaisia asioita jäsenistön puolesta ajetaan? Ketkä valitsee hallituksen jäsenet ja ohjaa hallituksen työtä? No, näistä kaikista päättää valtuusto, joka on liittomme ylin päättävä elin. Miten sinä voit vaikuttaa oman liittosi tulevaisuuteen ja päätöksiin? No, äänestämällä valtuustovaaleissa!

Uudet valtuutetut valittu

Valtuustovaalien äänestysaika päättyi 16.5. klo 16. Katso lista valtuustoon valituista täältä.

Lahjoitamme 3000 euroa hyväntekeväisyyteen

Tuemme vuosittain sponsorointi- ja kannatusstrategiamme mukaisia kohteita, ja tätä summaa äänestäjillä oli mahdollisuus kasvattaa. Äänestäjät saivat halutessaan valita kolmen ennalta valitun eri kohteen välillä. Lahjoitamme yhteensä 3000 euroa Mieli ry:n, Lasten Liikunnan tuki ryn ja Hope ry:n kesken.

Tietoa valtuustovaaleista

Valtuustovaaleissa valitaan liitollemme uudet päättäjät kolmevuotiselle kaudelle. Valtuustossamme on yhteensä 35 jäsentä, johon 30 edustajaa valitaan sähköisellä vaalilla kolmen vuoden välein. Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Viisi opiskelijaedustajaa nimittää Tradenomiopiskelijat erillisen hakumenettelyn kautta. Nykyisen valtuuston kokoonpanon löydät täältä.

Tälle sivulle kokoamme vaalien aikataulut, ohjeet ehdolle asettumisesta ja äänestämisestä.

Council elections in English >>

 

Ehdokkaat Tradenomien valtuustovaaleissa 2023

Valtuustovaalien ehdokasasettelu päättyi 29.3. Vaalilautakunta vahvisti 30.3. kokouksessaan ehdokasasettelun ja arpoi ehdokasnumerot.

Listan kevään vaalien ehdokkaista löydät täältä.

Äänestysaika ja -ohjeet

Jokaisella vaalikelpoisella jäsenellä on vaaleissa käytössään yksi ääni. Annettua ääntä ei voi yhdistää äänestäjään. Jokainen vaalikelpoinen jäsen voi äänestää haluamaansa ehdokasta äänestysaikana eVaali-järjestelmässä, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Äänestysaika alkaa 5.5. kello 9.00 ja päättyy 16.5. kello 16.00.

Pääset äänestämään tästä >>

Järjestelmään kirjaudutaan vahvan tunnistaumisen ja mobiilivarmenteen avulla. Tunnistautumista varten käytettävissä olevat pankit ovat OP, Nordea, Danske Bank, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki, Handelsbanken, Oma Säästöpankki sekä Ålandsbanken.

Paperisia äänestyslippuja voi tilata sivujemme lomakkeen kautta. Tilaus on tehtävä 20.4.2023 mennessä, sen jälkeen emme toimita paperisia äänestyslippuja. Paperiset äänestysliput tulee toimittaa Tradenomien toimistolle vaalilautakunnalle osoitettuna 8.5.2020 klo 16.00 mennessä.

Kuka voi asettua ehdolle ja äänestää?

  • Jokainen vaalikelpoinen jäsen voi asettua valtuustovaaleissa ehdolle, toimia valitsijayhdistyksen jäsenenä ja äänestää.
  • Kullakin vaalikelpoisella jäsenellä oli käytössään vaaleissa yksi ääni.
  • Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa.
  • Vaalikelpoisia olivat 28.2.2023 mennessä liittyneet jäsenet ja kaikilla vaalikelpoisilla jäsenillä on oltava jäsenmaksut maksettuna edellisiltä kalenterivuosilta.
  • Opiskelija- ja eläkeläisjäsenet eivät ole vaalikelpoisia eli he eivät voi asettua ehdolle tai äänestää.
  • Ehdokkaita vaaleihin asettavat vain valitsijayhdistykset. Ehdokasasettelu päättyi 29.3.
  • Ehdokkaat voivat perustaa uuden valitsijayhdistyksen tai liittyä jo perustettuun valitsijayhdistykseen. 
  • Ehdokaslistan löydät täältä ja tarkemmin ehdokkaisiin voit tutustua vaalikoneessamme.
  • Äänestysaika on 5.-16.5.2023
  • Opiskelijajäsenet (5 jäsentä) valtuustoon nimittää Tradenomiopiskelijat erillisen hakumenettelyn kautta. Opiskelijajäsenten haku päättyi 12.3.2023.
Valtuustovaalien tärkeät päivämäärät.

Materiaalit ehdokkaille

Löydät sivuiltamme sosiaaliseen mediaan soveltuvia kuvia sekä mainospohjia, joita voit hyödyntää kampanjassasi. Katso materiaalit täältä >>

Ehdokasesittelyt

Ehdokkaat ja valitsijayhdistykset esitellään sivujemme vaalikoneessa sekä huhtikuun Tradenomi-lehdessä. Kukin ehdokas saa ehdokasasetteluajan loppuvaiheessa sähköpostitse linkin, jonka kautta pääsee täyttämään tietonsa vaalikoneeseen. Samoja tietoja hyödynnämme lehtemme vaaliesittelyissä.

Mitä valtuustotyöskentely tarkoittaa ja miksi kannattaa lähteä mukaan?

Valtuutettuna perehdyt toimintaamme, työelämän ilmiöihin, neuvottelutoimintaan ja amk-sektoriin sekä koulutukseen liittyviin kysymyksiin syvemmin. Pääset vaikuttamaan linjauksiimme ja tavoitteisiimme, tarjottaviin palveluihin, jäsenmaksuihin ja olet valitsemassa liitolle hallituksen. Samalla verkostoidut ja kartutat kokemusta yhdistystoiminnasta sekä palkansaajajärjestön toimintakentästä. Valtuutetut saavat kattavan perehdytyksen ja kokouksia on pääsääntöisesti kaksi vuodessa, tarvittaessa järjestetään ylimääräisiä kokouksia.

"Valtuustossa saa arvokasta kokemusta luottamustehtävissä toimimisesta ja siellä pääsee oikeasti päättämään tärkeistä asioista, sillä esimerkiksi toimintasuunnitelmassa määritellään vuosittain toiminnan painopisteet."
Vaalilautakunnan puheenjohtaja avaa artikkelissamme valtuustotyön merkitystä, lue lisää täältä!

Järjestämme keväällä webinaareja kaikille vaaleista kiinnostuneille jäsenillemme:

Ehdolle asettuminen

Valtuustovaaleihin ehdokkaita voivat asettaa valitsijayhdistykset eli niin kutsutut listat. Valitsijayhdistyksen voi perustaa kolme vaalikelpoista jäsentä ja antaa sille haluamansa nimen. Valitsijayhdistykset toimittavat perustamisilmoituksensa vaalilautakunnalle, minkä jälkeen ne voivat asettaa haluamansa määrän ehdokkaita. Kukin ehdokas ilmoittaa ehdolleasettumisestaan eVaali-järjestelmän kautta. Ehdokas voi olla vain yhden valitsijayhdistyksen jäsen. Ehdokasasetteluaika oli 16.-29.3.2023.

Valitsijayhdistyksen perustamislomakkeen ja lisätiedot ehdolle asettumisesta löydät täältä.

Vaalilautakunta vahvisti 30.3. kokouksessaan ehdokasasettelun sekä arpoi ehdokasnumerot. Vahvistetun ehdokaslistan löydät täältä.
 

 


Valtuuston ja hallituksen tehtäviin voit perehtyä lisää 7.3. webinaarimme tallenteessa!


Vaaleja valmistelemaan ja valvomaan on asetettu sääntöjemme määräämä vaalilautakunta. Puheenjohtajana toimii Marko Pesu ja sihteerinä lakiasiainjohtaja Mia Weckman. Lisätiedot ja kaikki kysymykset vaaleista tai ehdokkaiden näkyvyydestä liiton kanavissa voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen vaalit@tradenomi.fi.