Työaikalabyrintti - näin suunnistat oikein

29.11.2023 | Työelämä

Tiedämme, että asiantuntijatehtävissä työskentelevät saattavat joskus unohtaa työajan ja vapaa-ajan rajat. Työpäivät venyvät ja kiireiset ajankohdat voivat viedä aikaa ansaitulta levolta. Mutta ei hätää, sillä meillä on ratkaisuja, jotka auttavat sinua tietämään oman työaikasi ja saamaan korvauksen vaivannäöstäsi. Tässä viisi faktaa:

 

1. Säännöllinen työaikasi

Tiedätkö ajan, johon olet sitoutunut työsopimuksessasi? Se on säännöllinen työaikasi. Sinun tehtäväsi on tehdä töitä tuona aikana, ja työnantajan tehtävä on maksaa palkkasi tämän ajan perusteella. Tavallisesti se on 37,5 tai 40 tuntia viikossa.

2. Liukumalla joustoa päiviisi

Liukuva työaika on vastaus joustavuuden kaipuuseesi. Se antaa sinulle mahdollisuuden päättää, milloin työskentelet, kunhan pysyt aikarajojen puitteissa. Voit jatkaa työpäivääsi tarvittaessa, ja ylimääräiset tunnit kerryttävät saldoasi. Saldotunnit ovat kuin aarrearkku, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia vapaa-ajasta juuri niin kuin haluat. Voit esimerkiksi pitää vapaapäiviä, nukkua aamulla pidempään tai lähteä aiemmin kotiin.

3. Ylityöt ylitöinä

Joskus töitä voi olla niin paljon, ettet ehdi tehdä niitä tavallisena työaikanasi. Kun työt on saatava tehtyä, työnantaja voi ehdottaa ylitöitä, mutta muista - ylityöt edellyttää sinun suostumustasi. Jos työkuorma painaa päälle eikä tavalliset työtunnit enää riitä, ota itse ylityöt puheeksi työnantajan kanssa. Liukumaa ei ole tarkoitettu ylitöihin. Ylityöt korvataan hyvillä korotuksilla, mutta sinulla on myös oikeus kieltäytyä ylitöistä. Jaksamisesi on tärkeintä!

4. Kiusallinen harmaa ylityö

Harmaata ylityötä on, kun paiskit hommia vaikkapa illalla kotisohvalla kirjaamatta sitä työaikoihisi. Harrastat siis hyväntekeväisyyttä työnantajan hyväksi. Se vain kuormittaa sinua ja vaikuttaa negatiivisesti palautumiseesi.

5. Työn tasapaino ja hyvinvointi

Harmaa ylityö ja liukuvan työajan väärinkäyttö voivat vääristää työn organisointia ja aiheuttaa ongelmia työkulttuurissa. Ne voivat myös vaikuttaa negatiivisesti jaksamiseesi. Muista pitää huolta itsestäsi ja olla rehellinen työajoistasi.

 

Kun ymmärrät erilaiset työaikaratkaisut ja niiden hyödyt, voit ottaa ohjat omiin käsiisi ja nauttia tasapainoisemmasta elämästä. Oikeiden työaikojen kirjaaminen ja keskustelu työnantajan kanssa auttavat sinua hallitsemaan työelämääsi rennommin ja lennokkaammin!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tekoäly mullistaa työelämän - Näin voit hyödyntää sitä työssäsi

Riko kaava - rakenna rohkeasti omannäköinen urapolkusi

Vaaniiko boreout? Tunnista ja selätä tylsistyminen työssäsi

 

Julia Lauren

Erityisasiantuntija, tieto- ja vakuutusala

050 376 2240

julia.lauren@tradenomi.fi

Joonas Kopra

Erityisasiantuntija, finanssi- ja kaupan ala

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi

Lisää aiheesta: Työelämä

Vaakakupissa työrauha ja ihmisoikeudet - Hallituksen tavoite työtaisteluoikeuden rajoittamisesta uhkaa perusoikeuksia

On tärkeää tiedostaa, että poliittiset työtaistelut kohdistuvat aina tiettyihin hallituksen suunnittelemiin muutoksiin, eivät itse hallitukseen. Työtaistelu on painostuskeino, jota käytetään esimerkiksi työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluiden aikana edellisen työehtosopimuksen päättymisen jälkeen, jos sopimukseen ei päästä. Työtaistelukeinoja ovat esimerkiksi työnseisaus eli lakko, ylityö- ja vuorovaihtokieltokielto sekä ulosmarssi. Hallitusohjelmasta löytyy kolme työtaisteluita koskevaa esitystä, joita hallitus pyrkii edistämään. Muutoksen kohteena ovat poliittiset työtaistelut, myötätuntotyötaistelut ja laittomat työtaistelut.

Lue lisää

Aikuiskoulutustuki ei ole rikki - tradenomeilta täystyrmäys tuen lakkauttamiselle

Valtaosa jäsenistämme vastustaa hallituksen esitystä aikuiskoulutustuen lakkauttamisesta. On tärkeää, että aikuiskoulutustuen tilalle on olemassa uusi tukimuoto ennen nykyisen aikuiskoulutustuen lakkauttamista.

Lue lisää

Artikkeli: YTN katsoo tulevaan – Edunvalvonnan perusteet pysyvät, vaikka keinot muuttuvat

YTN on puolustanut ylempien toimihenkilöiden etuja 50 vuotta, ja työlle on tilausta tulevaisuudessakin.

Lue lisää

Palkaton sairauslomapäivä ei ole kenenkään etu

Suomen hallitus on muuttamassa lakia siten, että ensimmäinen sairauslomapäivä olisi palkaton. Ainoana poikkeuksena olisi tilanne, jossa sairausloma kestää vähintään viisi päivää tai sen syy on työtapaturma tai ammattitauti. Muutos tarkoittaisi, että yhä useampi tekisi töitä sairaana.

Lue lisää

Määräaikainen työsuhde – avain työllistämisen ongelmiin vai jotain ihan muuta?

Hallitusohjelman mukainen työlainsäädännön muutos mahdollistaisi määräaikaisten työsuhteiden solmimisen vuodeksi ilman perustetta. Asiantuntijamme esittää huolensa määräaikaisten työsuhteiden lisääntymisestä. Määräaikaisten työsuhteiden lisääntyminen vaikeuttaisi työllistymistä, heikentäisi palkkakehitysmahdollisuuksia ja lisäisi työhyvinvoinnin ongelmia.

Lue lisää