Aloitatko uudessa työssä? Ammattimentorin viisi vinkkiä sujuvaan alkuun

26.9.2022 | Ura

Syksy on monelle uusien alkujen aikaa myös työelämässä. Uudessa työpaikassa tai tehtävässä aloittaminen on arvokas mahdollisuus oman osaamisen tai ammatillisen roolin päivittämiseen ja esiintuomiseen sekä uusien rutiinien haltuunottoon. Sujuva alku rakentaa myös hyvän pohjan yhteistyölle työnantajan ja uusien työkavereiden kanssa.

Uusi rooli tai uusi työpaikka? Ota tästä haltuusi ammattimentorin vinkit työn alkutaipaleelle

 

1. Luota osaamiseesi

Moni lataa uuteen alkuun paljon odotuksia, jotka voivat ilmetä paineina ja vaatimuksina omaa työtä kohtaan. Uusi alku on aina jonkinlainen näytön paikka sekä itselle että muille. Muista, että olet jo läpäissyt rekrytointiprosessin ja tullut valituksi – juuri sinut on haluttu, juuri tähän tehtävään. On tietysti tärkeää osata näyttää aidosti omaa osaamistaan, mutta ethän vaadi itseltäsi liikoja.

Älä vaadi itseltäsi liikaa.

2. Ota perehdytyksestä kaikki irti 

Perehdytyksellä on kaikki mahdollisuudet onnistua, kun heti alussa otat itse aktiivisen otteen. Muista, että kukaan ei lue ajatuksiasi – työnantaja ei voi etukäteen kaikilta osin tietää, mihin kaikkeen tarvitset vastauksia. Ole siis omatoiminen ja esitä kysymyksiä, jotta saat perehdytyksestä kaiken hyödyn irti. Samalla voit myös tarjota arvokasta tietoa työnantajalle siitä, mihin tulevissa perehdytyksissä voi olla viisasta keskittyä. On ihan luonnollista, että perehdytysvaiheen jälkeenkin jokin askarruttaa – älä silloinkaan turhaan epäröi kysyä vastauksia. Parasta voi olla sopia selkeät hetket kertyneiden kysymysten keskitetylle läpikäymiselle yhdessä perehdyttäjän kanssa.

Kysy rohkeasti.

3. Ota ilo irti uudesta mahdollisuudesta

Urauduitko aiemmassa työssäsi kulkemaan samoilla tavoilla liiankin tuttuja väyliä ja toistamaan umpikuluneita, paikallaan junnaavia rutiineja? Varo, ettet huomaamattasi solahda uudessa työssä samoille urille! Ota sen sijaan ilo irti muutoksesta. Uusi työpaikka ja ihmiset tarjoavat uudet mahdollisuudet omien vahvuuksiesi ja mielekkäiden arvojesi mukaiselle, motivoivalle työarjelle.

Rakenna uutta työarkea.

4. Rajaa työtaakkaasi

Yhä useampi työpaikka on viisastunut kulttuuriltaan viime vuosina – onneksi. Yhä harvemmassa paikassa on kunnia-asia painaa töitä vailla vapaata. Ota uusi työpaikka vastaan uutena mahdollisuutena havainnoida työkulttuuria ympärilläsi. Pyri myös itse ylläpitämään tervettä työkulttuuria, ja rajaa työtaakkaasi järkeväksi heti alusta alkaen. Muista noteerata myös omat, pienetkin onnistumisesi tässä.

Ylläpidä tervettä työkulttuuria.

5. Mene rohkeasti mukaan

Jos tulet ihan uutena entuudestaan tuntemattomien ihmisten pariin, mene rohkeasti mukaan ja ole aloitteellinen. Useimmiten ihmiset ovat vain otettuja, kun uusi työkaveri esittää kiinnostuksensa päästä mukaan osaksi työyhteisöä. Kysy lounaalle, mene mukaan kahvihetkiin ja huomaat pian jo odottavasi seuraavaa työpäivää uusien työkavereiden kanssa.

Ole aloitteellinen.

Paljon onnea matkaan uuden työsi alkuvaiheisiin!

 

Työelämäkorjaamo-blogin kirjoittajana Kati Huovinmaa 

Kati Huovinmaa on muutosjohtaja, ammattimentori ja tietokirjailija. Kati tarttuu Työelämäkorjaamo-blogisarjassaan työelämän aiheisiin, jotka vaativat korjaamista.

Työelämäkorjaamo-blogin kirjoittaja Kati Huovinmaa.

Kati Huovinmaan urapolku on kulkenut taidemuseon johtajasta kouluttautuneeksi ammattimentoriksi ja yrittäjäksi. Kati on valmistunut vuonna 2018 Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta maisteritason opinnoista pääsuuntanaan liiketalous. Katin arvot ovat radikaalius ja vuorovaikutus, ja hänen missionsa on auttaa yksilöitä ja yhteisöjä saavuttamaan radikaalit muutokset, jotka parantavat nykytilannetta tuntuvasti. Hän käsittelee valmentavaa johtamista ja muita työelämän ilmiöitä myös tietokirjassaan Radikaali unelma - Näin johdat muutoksen (2020).

Aiemmin Työelämäkorjaamossa

Ukkelitermit eivät enää palvele ketään – sanoilla voit edistää yhdenvertaisuutta työpaikallasi

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Mitä tulisi huomioida uutta työsopimusta solmiessa?

Ura haltuun ura- ja työhyvinvointipalveluidemme avulla

Tutustu myös tapahtumiimme, joista löytyy paljon hyvinvointia ja jaksamista tukevia koulutuksia.

Lisää aiheesta: Ura

Yrittäjyyden voi muovata itsensä näköiseksi

Kiinnostaako yrittäjyys? Älä anna Älä anna mielikuvien ja ennakkoluulojen rajoittaa ratkaisujasi. Tradenomien palvelut yrittäjälle auttavat esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti takaa jäsenillemme samat edut kuin Yrittäjien jäsenenä saisit.

Lue lisää

Mentoroinnista uutta potkua uralle

Parhaimmillaan mentorointi hyödyttää sekä aktoria eli mentoroitavaa että mentoria. Sonja Nurmi löysi oman alan töitä ja Hannu Puranen uusia ajatuksia Tradenomien mentorointiohjelman aikana. Lue jäsentemme kokemus mentoroinnista!

Lue lisää

Voi paremmin yrittäjänä - 6 vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen

Onko yrittäjyys todella niin raskasta kuin pinttyneet uskomukset antavat ymmärtää? Lue ammattimentorin kuusi vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen. Tasapainoinen yrittäjyys syntyy perinpohjaisuuden, suunnitelmallisuuden, roisin rajaamisen, itsetuntemuksen ja toisten ihmisten tuen myötä.

Lue lisää

Mentorointi on vuoropuhelua

Mentorointi on ennen kaikkea luottamuksellista vuoropuhelua ammattilaisten välillä. Mentoroinnin tavoitteena voi olla esim. uralla eteneminen, kehittyminen ammattilaisena tai työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen. Taitava mentori saa mentoroitavan löytämään itse vastaukset häntä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää

Avoimen ja uteliaan asenteen sekä tradenomitutkinnon turvin uudelle uralle

Koulutuspaikan valinta on iso päätös ja siihen kannattaa perehtyä huolella. Mikäli kaupallinen ala kiinnostaa, on yksi suosittu vaihtoehto tradenomin AMK-tutkinto. Tradenomiksi voit opiskella useammassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Tilastojen mukaan tradenomit työllistyvät hyvin.

Lue lisää