Ammattikorkeakoulussa työskentelevä tradenomi, nyt on aika liittyä!

19.3.2024

OMAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN MYÖTÄ AMMATTIKORKEAKOULUHENKILÖSTÖN EDUNVALVONTA VAHVISTUU MERKITTÄVÄSTI 

Oman työehtosopimuksen saaminen ammattikorkeakoulujen henkilöstölle on ollut tavoitteenamme pitkään ja päämäärätietoisen työmme tuloksena saamme edistettyä maailman parasta työelämää myös amk-sektorin asiantuntijoille. 

“Tradenomien asema paranee merkittävästi, kun jatkossa henkilöstön tarpeet ja kehitysajatukset voidaan viedä eteenpäin työehtosopimuksen mukaisen henkilöstöedustuksen kautta,” toteaa sopimuksen pääneuvottelijana toiminut asiantuntijamme Harri. 

Harri toimii myös jatkossa sopimusalavastaavana neuvottelujärjestössämme YTN:ssä, joka on yksi uuden sopimuksen sopijaosapuolista Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja työnantajia edustavan Sivistysala ry:n lisäksi. 

Aiemmin amk-henkilöstön työsuhteen ehdot määräytyivät yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan, joka on voimassa 31.3.2024 saakka. Uuden työehtosopimuksen sopimuskausi alkaa 1.4.2024. Sopimus kattaa 21 opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla toimivaa ammattikorkeakoulua.

TYÖSKENTELETKÖ AMMATTIKORKEAKOULUN HALLINNOSSA? LIITY TRADENOMEIHIN!

Monet amk-sektorin asiantuntijat ovat järjestäytyneet aiemman työehtosopimuksen mukaisesti esimerkiksi Jytyyn ja JHL:ään, jotka eivät ole uuden sopimuksen sopijaosapuolina. 

Nyt, kun neuvottelujärjestömme YTN on yksi amkien työehtosopimuksen sopijaosapuolista, on hyvä varmistaa, että etusi tulevat ajetuksi ja liittyä joukkoomme!