Avoimen ja uteliaan asenteen sekä tradenomitutkinnon turvin uudelle uralle

21.3.2022 | Ura

Pohditko parhaillaan, mikä sinusta tulee isona? Haluaisitko oppia jotain uutta, ehkäpä vaihtaa alaa? Koulutuspaikan valinta on iso päätös ja siihen kannattaa perehtyä huolella. Mikäli kaupallinen ala kiinnostaa, on yksi suosittu vaihtoehto tradenomin AMK-tutkinto. Tradenomiksi voit opiskella useammassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Tilastojen mukaan tradenomit työllistyvät hyvin. Laureassa voit erikoistua sinua eniten kiinnostaviin aiheisiin ja päästä töihin vaikkapa henkilöstöjohtamisen, markkinoinnin tai taloushallinnon pariin.

Opiskelu päivä, monimuoto- vai verkko-opintoina?

Opiskelupaikkaa valittaessa suosittelen lämpimästi tutustumaan eri vaihtoehtoihin huolellisesti. Minkälainen oppija olen? Minkälainen elämäntilanne minulla on? Opinko parhaiten itsenäisesti, vai kaipaanko ihmisiä ympärilleni? Minkälaisella aikataululla haluan valmistua? Mitä ylipäätään tutkinnolla tavoittelen? Olenko ehkä jo työelämässä kerännyt tietoja ja taitoja, joiden kautta voisin näyttää osaamistani osaksi tutkintoa? Kysele myös tutuilta kokemuksia ja tietenkin perehdy oppilaitosten nettisivuihin.

Laureassa tutkintoja voi suorittaa erilaisissa ryhmissä. Perinteinen päiväopetus eli pitkälti lähiopetuksena suoritettava tutkinto on nykyisinkin suosittu etenkin nuorten keskuudessa. Tämän rinnalla monimuoto- ja verkkotutkinnot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Opiskelu pääosin tai kokonaan verkossa mahdollistaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen joustavasti. Ei kuitenkaan pidä tuudittautua siihen, että opinnot sujuvat ns. vasurilla, vaan monimuoto- ja verkko-opinnot edellyttävät sitoutumista ja työtä opiskeluihin.

Mikäli konkreettinen ”kädet savessa” asenne kiinnostaa, löytyy Laureasta myös täysin työelämäprojekteissa suoritettavaan tutkintoonkin vaihtoehtoja. ”Projekteissa marinoidut opiskelijat ovat erityisen kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla”, työelämäkumppanimme hehkuttavat.

Uuden oppiminen on mahdollisuus 

Kun olet tutustunut vaihtoehtoihin ja tehnyt valintasi, sitoudu hakuun ja opiskeluun täysillä. Ajattele uuden oppimista hienona matkana, jonka aikana rikastat elämääsi uusilla taidoilla, ystävillä ja tuoreilla ajatuksilla. Näe opettajat coacheina, jotka haluavat saattaa sinut kohti potentiaaliasi. Usko itseesi matkalla ja ole aktiivinen. Opiskeluaikana kertyvä verkosto voi luoda ainutlaatuisia mahdollisuuksia urallasi.

Avoin ja utelias asenne ruokkii elämään uutta sisältöä. Me ammattikorkeakouluissa teemme kaikkemme rakentaaksemme oppimista tukevan ympäristön, jota opiskelijat pääsevät hyödyntämään – kukin omalla tavallaan ja tyylillään.

Menestystä opiskelupaikan valintaan – ehkäpä törmäämme Laureassa! 😊

Energisin terveisin,

Ilkka Kurkela
liiketalouden koulutuksen kehittämispäällikkö, Laurea

ps. Muistathan avoimen AMK:n vaihtoehdot. Tutustu tarjontaan ja opiskele aluksi vaikkapa kurssi sieltä, toinen täältä – pienin askelin eteenpäin!

Lisää aiheesta: Ura

Kouluttautumisseteli - ratkaisumme osaamisen kehittämiseen työn ohessa

Kouluttautumisseteli eli omaehtoisen kouluttautumisen muuttaminen verovapaaksi henkilöstöeduksi, kuten lounas- tai liikuntasetelit. Verovapaa kouluttautumisetu helpottaisi osaamisen kehittämistä työuran aikana.

Lue lisää

Aloitatko uudessa työssä? Ammattimentorin viisi vinkkiä sujuvaan alkuun

Tradenomi, oletko siirtymässä uusiin tehtäviin tai saitko uuden työpaikan? Miten varmistat hyvän aloituksen uudessa työssä? Katso mentorin vinkit!

Lue lisää

Yrittäjyyden voi muovata itsensä näköiseksi

Kiinnostaako yrittäjyys? Älä anna Älä anna mielikuvien ja ennakkoluulojen rajoittaa ratkaisujasi. Tradenomien palvelut yrittäjälle auttavat esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti takaa jäsenillemme samat edut kuin Yrittäjien jäsenenä saisit.

Lue lisää

Mentoroinnista uutta potkua uralle

Parhaimmillaan mentorointi hyödyttää sekä aktoria eli mentoroitavaa että mentoria. Sonja Nurmi löysi oman alan töitä ja Hannu Puranen uusia ajatuksia Tradenomien mentorointiohjelman aikana. Lue jäsentemme kokemus mentoroinnista!

Lue lisää

Voi paremmin yrittäjänä - 6 vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen

Onko yrittäjyys todella niin raskasta kuin pinttyneet uskomukset antavat ymmärtää? Lue ammattimentorin kuusi vinkkiä tasapainoiseen yrittäjyyteen. Tasapainoinen yrittäjyys syntyy perinpohjaisuuden, suunnitelmallisuuden, roisin rajaamisen, itsetuntemuksen ja toisten ihmisten tuen myötä.

Lue lisää