Finanssialan tradenomit tuomisevat OP:n aikeet

10.2.2015

OP-ryhmä tiedotti eilen käynnistävänsä massiiviset yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on vajaat 4500 henkilöä. Perusteeksi kerrottiin tuotannolliset syyt, joilla varaudutaan muun muassa alan digitalisoitumiseen. Tradenomien mielestä murroksesta selvitään riittävällä ennakointityöllä sekä henkilöstön osaamisen vahvistamisella, ei irtisanomisilla.

- Finanssiala on pitkään ollut murroksessa, eikä se enää tässä vaiheessa voi tulla yhdenkään yrityksen johdolle yllätyksenä, sanoo Tradenomiliitto TRAL:n yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. –  OP-ryhmä on käynyt viime vuosina lukuisia yt-neuvotteluja, joiden seurauksena sadat asiantuntijat ovat menettäneet työnsä, Rantamaula jatkaa.

Tuoreimmat yt-neuvottelut voivat johtaa OP-ryhmässä 380 henkilön irtisanomiseen. Samaan aikaan finanssialalla on käynnissä palkansaajien sekä työnantajien yhteinen ”Hyvinvoiva finanssiala” –hanke, minkä puitteissa alan tuottavuutta ja hyvinvointia kehitetään yhdessä.

- Vaikuttaa siltä, että työntekijöiden hyvinvointi OP:ssa kiinnostaa ainoastaan kabinettien ulkopuolella, Rantamaula huomauttaa. -  Mikäli se olisi johdon rehellinen kiinnostuksen kohde, varmasti olisi mahdollista järjestellä töitä uudelleen muullakin tavoin kuin pelkillä irtisanomisilla. Keskeisin kilpailuvaltti tulevaisuudessa on oman henkilöstön osaamisen hyödyntäminen sekä vahvistaminen, mutta sille ilmeisesti ei OP-ryhmässä ole käyttöä, Rantamaula epäilee.

- Viime viikolla OP ryhmä ilmoitti tuloksensa kasvaneen sadoilla miljoonilla euroilla viime vuoden osalta, mutta se ei näy työntekijöiden arjessa mitenkään, sanoo Rantamaula. – Palkansaajia patistetaan jatkuvasti yhteisiin talkoisiin, mutta näköjään se ei koske millään tasolla ja tuloksella yrityksiä, Rantamaula huomauttaa.