Kiinnostaako aluevaikuttaminen?

16.8.2016

Haluatko kehittää asuinaluettasi yhdessä muiden akavalaisten kanssa? Kaipaatko muutosta esimerkiksi maakuntasi korkeakoulutukseen? Haluatko vaikuttaa oman asuinalueesi asioihin, kuten koulutus- ja työllisyyspolitiikkaan? Alueverkostot antavat kasvot Akavan toiminnalle ja vastaavat alueillaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja akavalaisesta edunvalvonnasta.

Verkoston jäsenenä toimit yhteyshenkilönä oman liittosi ja aluejohtoryhmän välillä. Verkoston ja aluejohtoryhmän jäsenenä pääset hyödyntämään omaa osaamistasi ja ammattitaitoasi, osallistumaan Akavan aluevaikuttamiseen sekä verkostoitumaan muiden akavalaisten kanssa. Aluevaikuttamisen teemoja ovat esimerkiksi alueellinen koulutuspolitiikka, korkeakoulutus, elinkeinopolitiikka ja työelämä. Alueverkostot toimivat 15 alueella ja ne muodostuvat aluejohtoryhmästä ja liittojen verkostoista. Alueverkoston toiminnasta vastaa aluejohtoryhmä, jonka nimeää Akavan hallitus. Aluejohtoryhmään valitaan kaikkiaan 6-11 jäsentä ja kaikille jaetaan alueverkoston tavoitteiden mukaiset vastuut. Lisätietoja alueverkostoista ja -johtoryhmistä löydät täältä.

TRAL:n edustajaksi Akavan alueverkostoon?

Etsimme aktiivisia jäseniämme ehdokkaiksemme Akavan alueverkoston ja aluejohtoryhmien jäseniksi kaudelle 2017-2020!
Valinnoissa painotamme seuraavia tekijöitä: työkokemus, koulutus, asiantuntijuus, kiinnostus ja sitoutuminen tehtävään, järjestökokemus Akava-yhteisöissä ja muissa järjestöissä. Tutustuthan verkostojen toimintaan ja jäsenten vastuualueisiin ennen lomakkeen täyttämistä.

Hakuaika päättyy 18.9.2016 ja hakemukset voi jättää sähköisen lomakkeen kautta osoitteessa: https://my.surveypal.com/Haku-Akavan-alueverkostoon

Lisätiedot:

 

Anna Sirviö

Kehityspäällikkö, tutkimustoiminta ja tiedontuotanto