Laskuta kevytyrittäjänä keikkatyöstä vaivattomasti

17.11.2023 | Ura

Kevytyrittäjyys on monelle tradenomille keino harjoittaa yrittäjyyttä joustavasti työn tai opintojen ohella. Tradenomit tarjoaa jäsenilleen monia etuja kevytyrittäjyyteen. Esimerkiksi Palkkio+ -laskutuspalvelu antaa mahdollisuuden keskittyä itse työhön ja toimeksiantojen hankkimiseen, laskutus ja viranomaisvelvoitteet hoituvat palvelun kautta.

 

1. Helppokäyttöinen kevytyrittäjän laskutuspalvelu

Palkkio+-palvelu soveltuu lyhyiden, yksittäisten työsuoritusten laskuttamiseen. Olet kevytyrittäjä, etkä työsuhteessa, kun laskutat Palkkio+-palvelun kautta. Palvelu sopii erityisesti satunnaiseen, monelle eri toimeksiantajalle tehtävään keikkatyöhön, jota voit tehdä esimerkiksi oman päätyösi rinnalla.

Et tarvitse kirjanpitäjää, tai y-tunnusta asiakkaiden laskuttamista varten, eikä sinun tarvitse itse hoitaa yrittäjyyteen liittyviä paperitöitä. Palvelu hoitaa puolestasi viranomaisvelvoitteet, kuten verojen ja muiden lakisääteisten velvoitteiden tilittämisen. Kun asiakas on maksanut laskun, saat työsuorituksestasi palkan.

 

2. Lähetä laskuja pian rekisteröitymisen jälkeen

Ensimmäinen askel on rekisteröityä palveluun. Rekisteröityminen ei vielä edellytä palvelun käyttämistä ja se on ilmaista. Toimita verokorttisi palvelun kautta ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, on palvelu heti käytettävissäsi.

Laskun lähettäminen palvelun kautta ei maksa mitään. Tradenomien jäsenenä voit laskuttaa palvelun kautta vuosittain 1000 euron edestä vuosittain eikä sinulta peritä palvelumaksua. Tradenomi saa jäsenetuhintaisen palvelupaketin, kun tunnistautuu palveluun liiton tunnuksin. 

Palkkioplus-palvelua käyttävät kevytyrittäjät saavat myös tapaturmavakuutuksen, jolla turvataan hoitoon pääsy, mikäli työtä tehdessä tapahtuu äkillinen, ennalta-arvaamaton ulkoisen tekijän aiheuttama tapaturma. Lisäksi pakettiin kuuluu vastuuvakuutus, jolla turvataan tilanteita, missä kevytyrittäjä työtään tehdessä on vastuussa aiheuttamastaan vahingosta. Vakuutusyhtiökumppanina toimii Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia.

 

3. Kokeile liikeideaa palvelun kautta

Palvelun kautta voit laskuttaa asiakasta esimerkiksi tekemästäsi konsultoinnista, pitämästäsi koulutuksesta, tai vaikka vapaa-ajallasi antamastasi liikunnanohjauksesta. Palvelu soveltuu siis myös harrastustoiminnasta laskuttamiseen.

Jos sinulla on uusi liikeidea, voit palvelun avulla kokeilla miten paljon kysyntää sille on.

Ei haittaa, vaikka sinulla ei vielä olisi vakituista asiakaskuntaa. Voit aloittaa yksittäisten keikkojen kautta laskuttamisen mutkattomasti.

Teksti: Sanna Leskinen

Alkuperäinen juttu julkaistu Tradenomi-lehdessä 3/2023 Jäsenelle-palstalla.


Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on yrittäjyyttä, joka soveltuu keikkaluonteiseen työhön. Kevytyrittäjä ei välttämättä tarvitse Y-tunnusta. Kevytyrittäjyys rinnastuu lainsäädännöllisesti yrittäjyyteen.

Kevytyrittäjä voi toimia useimmilla toimialoilla, pois lukien tietyt toimilupaa edellyttävät alat, kuten hoiva-ala. Kevytyrittäjänä voi hakea verovähennystä verottajalta työstä aiheutuneista kuluista, kuten tietokoneesta tai ammattikirjallisuudesta. Kevytyrittäjänä työskennellään yksityishenkilönä ja verovähennystä haetaan henkilökohtaisessa verotuksessa.

Lisää aiheesta: Ura

Mitä menestys tarkoittaa juuri sinulle?

Omien tavoitteiden ja itselle sopivan menestymisen tavan miettiminen ei välttämättä onnistu omin avuin. Silloin katse kannattaa kääntää ihmisiin, joiden kokee menestyneen. Lue menestyksestä kirjan kirjoittaneen Jari Hietaniemen haastattelu, josta saat vinkkejä oman menestyksen tavan ja motivaation löytämiseen.

Lue lisää

Miten saada hybridityöstä tehokasta? Katso asiantuntijan vinkit!

Tuntuuko hybridityön tekeminen tehottomalta? Katso asiantuntijan vinkit sen tehostamiseksi!

Lue lisää

Testaa, kuinka ihmislähtöinen johtaja olet!

Me ihmiset olemme perin monimutkaisia olentoja kaikkine tunteinemme ja taustoinemme. Siksi ihmisten johtaminenkin on niin moninaista, monisyistä ja aina tilanteesta riippuvaista. Työelämäkorjaamon ihmislähtöisen johtajuuden testi on suunniteltu tarjoamaan sinulle suuntaa-antavan käsityksen omasta johtamistyylistäsi.

Lue lisää

Kuinka hyödyntää tekoälyä työnhaussa?

Voiko työhakemuksen kirjoittaa tekoälyn avulla? Kuinka tekoälyä voisi hyödyntää työnhaussa? Uravalmentaja vastaa!

Lue lisää

Tunnista kutsumuksesi uramuotoilun avulla

Työelämä muuttuu vauhdilla. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään omaa työuraa. Teenkö työtä, jota haluaa tehdä vai pitäisikö tehdä jotain ihan muuta? Uramuotoilu voi sytyttää motivaation omaan työhön uudelleen tai johtaa uusille urille.

Lue lisää