Liiton tarjoamat vakuutukset tuovat turvaa pahan päivän varalle

6.7.2023 | Hyvinvointi

Liiton vakuutukset tuovat turvaa monenmoisiin tilanteisiin

Tradenomit on ottanut Ifistä jäsentensä turvaksi Liittovakuutuksen, johon sisältyy turvaa vapaa-ajan matka- ja tapaturmavahinkojen varalle. Vakuutettuina ovat liiton alle 68-vuotiaat jäsenet ja Kulta- ja Musta-tasojen opiskelijajäsenet. Matkavakuutus kattaa myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.

Liiton vakuutukset antavat hyvän perusturvan vapaa-ajalle. Omaa vakuutusturvaa kannattaa kuitenkin olla, jos ajatuksena on esimerkiksi harrastaa riskialttiita lajeja vapaa-ajan matkalla. Liiton ottama matkavakuutus ei välttämättä korvaa niissä sattuneita vahinkoja urheilurajoituksen vuoksi. Yksinään tai muiden mukana matkustavilla lapsilla tulee olla oma vakuutuksensa – ja toki myös puoliso tarvitsee oman vakuutuksensa.

Matkavakuutus tuo mielenrauhaa

Tradenomien vapaa-ajan matkavakuutus tuo mielenrauhaa maailmalla ja kotimaanmatkoilla. Matkustajaturvasta korvataan matkasairauden hoitokuluja enintään 90 päivää lääkäriin hakeutumisesta lukien ja tapaturman hoitokuluja enintään kolme vuotta tapaturman sattumisesta.

Matkustajavakuutuksessa vahingot korvataan ilman euromääräistä ylärajaa. Turvasta korvataan myös matkan peruuntumis- ja keskeytyskuluja sekä matkalta myöhästymisen aiheuttamia kuluja. Vakavissa sairaustapauksissa tai kuolemantapauksissa matkustajavakuutuksesta korvataan myös kotiinkuljetuskulut ulkomailta Suomeen.

Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaanmatkan alkamisesta kaikkialla maailmassa. Mukana matkustavilla lapsilla on vakuutuksessa samat turvat kuin jäsenelläkin. Lisäksi lapsilla matkavakuutukseen sisältyy korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta 2 000 euroa ja tapaturman aiheuttamasta täydellisestä pysyvästä haitasta 10 000 euroa.

Matkatavarat eivät kuitenkaan kuulu vakuutuksen piiriin. Matkatavaravakuutus sisältyy usein omaan kotivakuutukseen tai esimerkiksi luottokorttiyhtiön vakuutukseen, joten niiden ehdot kannattaa selvittää ennen matkaa.

Kattava tapaturmavakuutus

Tradenomien jäsenilleen ottama tapaturmavakuutus korvaa vapaa-aikana sattuneita tapaturmia. Tapaturmakorvauksille on määritelty euromääräiset ylärajat. Vakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja enintään 6 428 euroa tapaturmaa kohti. Omavastuu on sata euroa tapaturmaa kohti. Hoitokuluina korvataan tapaturmasta aiheutuvia tutkimuksia, sairaalahoitoa, leikkauksia, lääkärinpalkkioita ja reseptilääkkeitä. Vakuutus antaa turvaa myös pysyvän haitan ja kuoleman varalta. Korvaus pysyvästä haitasta on enintään 25 035 euroa tapaturmaa kohti ja kuolemasta 12 520 euroa.

Liiton kautta saat vakuutukset eri tarpeisiin

Tradenomeilla on vapaa-ajan matka- ja tapaturmavakuutus Ifissä. Vahinkoilmoituksen voi tehdä Ifin sivuilla osoitteessa if.fi/henkilovahingot tai Ifin Omilla sivuilla. Vakuutettuina jäsenet ovat oikeutettuja maksuttomaan Ifin terveysneuvontaan, josta saa vastauksia terveyteen liittyviin kysymyksiin vuorokauden ympäri.

Tradenomien jäsenet ovat lisäksi oikeutettuja Kalevan myöntämään, pysyvästi edulliseen henkivakuutukseen. Vakuutus kannattaa hankkia erityisesti silloin, jos perheessä on lapsia tai lainaa. Lue lisää Ifin vakuutuseduista osoitteesta if.fi/tral.

Oikeusturvaetu korvaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidassa

Lisäksi Tradenomien jäsenillä on käytössään kattava oikeusturvaetu. Oikeusturvaetu sisältää sekä ennaltaehkäisevän työsuhdeneuvonnan että suojan mahdollisen työsuhdeasiaan liittyvän oikeudenkäynnin kustannusten korvaamiseksi. Edun ehdot paranevat joka vuosi jäsenyyden edetessä. Oikeusturvaedun työsuhdeasiaan liittyvän oikeudenkäynnin kustannusten maksimikorvaussumma kasvaa sen myötä, mitä pidempään pysyy Tradenomien jäsenenä.

 

Asiantuntijoina toimivat If vahinkovakuutuksen Partner Manager Erica Ahnger ja Tradenomien lakiasianhoitaja Mia Weckman.

Sinua voisi kiinnostaa myös

5 hyvää syytä kuulua ammattiliittoon

Ura- ja työnhakuvalmennuksemme auttaa, kun mietit uutta suuntaa uralle tai kaipaat apua työnhakuun.

Tradenomien työ tuotti tulosta: Perhevapaakirjaus tuo merkittävän muutoksen työkulttuuriin

Lisää aiheesta: Hyvinvointi

Vaaniiko boreout? Tunnista ja selätä tylsistyminen työssäsi

Tylsistyminen työssä, eli boreout, on yleinen mutta hoidettavissa oleva ilmiö. Boreout voi johtua yksitoikkoisista tehtävistä, liian vähäisestä vastuusta tai oman osaamisen alihyödyntämisestä. Boreoutilla voi olla kielteisiä vaikutuksia työhyvinvointiin, kuten motivaation laskuun, stressiin ja henkiseen hyvinvoinnin heikkenemiseen. Lue ammattimentorin vinkit boreoutin selättämiseen!

Lue lisää

Kuinka pärjään hankalissa vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa?

Suututtaa ja tekee mieli sanoa suorat sanat. Joudun hillitsemään itseni, jotta pysyn asiallisena. Silti ajoittain pääsee sammakoita ja pitäisi nukkua yön yli ennen kommentoimista. Tuntuuko tutulta? Sisältyykö työhösi haasteellisia tilanteita? Psykologin vinkit haastaviin vuorovaikutustilanteisiin.

Lue lisää

Hyvästi lomastressi! Ota ilo irti kesälomasta

Kesäloma on monelle vuoden tärkein hengähdystauko ja siksi sen onnistuminen ei ole yhdentekevää. Aivot tarvitsevat kunnon palautumista, eikä mikään uutta luova ajatus kumpua hektisyydestä. Lue ammattimentorin vinkit onnistuneeseen kesälomaan!

Lue lisää

Palautumisen merkitys työssä: kohti parempaa työhyvinvointia

Pidätkö työpäivän aikana riittävästi taukoja? Miksi palautuminen on tärkeää työpäivän aikanakin. Lue psykologin vinkit tauottamiseen ja aloita matka kohti parempaa työssä jaksamista!

Lue lisää

Näin päihität kiireen tunnun

Kiireen tuntu voi parhaimmillan inspiroida ja motivoida toimimaan, mutta pahimmillaan se saattaa hidastaa ajatuksenjuoksua ja muodostuu elämää hankaloittavaksi tekijäksi. Miten kiireen tuntua voisi vähentää?

Lue lisää