Etätyöskentelyn tukeminen on kunnille mahdollisuus houkutella asiantuntijoita asukkaiksi

Korona on vauhdittanut työnteon muuttumista entistä enemmän paikkariippumattomaksi. Muutos pakottaa myös kunnat pohtimaan toimivampia etätyökäytäntöjä.

Lue lisää

Lomautusten määrä kasvoi ja työpäivät pitenivät – näin vuosi koronaa näkyi tradenomien työelämässä

Selvitimme maaliskuussa 2021 tekemällämme kyselyllä, mitä muutoksia vuoden kestänyt koronapandemia on tuonut jäsentemme työskentelyyn ja hyvinvointiin.

Lue lisää

Paikallinen sopiminen on hyvä työkalu

Tradenomit liputtavat paikalliselle sopimiselle, jossa sovitaan paremmista työsuhteen ehdoista. Paikallinen sopiminen ei ole työnantajan sanelua. Paikallinen sopiminen vaatii aina kaksi osapuolta, yhteisen näkemyksen ja yhteisen lopputuloksen.

Lue lisää

Sama palkka samasta työstä – sukupuolesta huolimatta

Naisten asema työelämässä on parantunut vuosien varrella, mutta täyttä tasa-arvoa ei ole vieläkään saavutettu. Palkkaus on tekijä, jossa tasa-arvon kanssa riittää edelleen tehtävää.

Lue lisää

Työttömyysturvassa on valuvika, joka ei ole oikeudenmukainen

Työttömyysturvauudistuksessa kannattaisi tarkastella työssäoloehdon sitomista työsuhteen kestoon.

Lue lisää

Liian suuret tuet vai liian pienet palkat?

Kannattaako työnteko? Löydetäänkö työttömyysturvaan elementtejä, joilla edistetään työllistymistä?

Lue lisää

Digitaidot haltuun nyt!

Tradenomit kysyi jäseniltään, millaista osaamista he tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa. Osaamistarpeiden kärkeen nousivat datan analysointi ja digitaaliset työvälineet. Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan myös metataitoja.

Lue lisää

Mitä jos palkansaajaliitot purkaisivat kaikki työehtosopimukset?

Metsäteollisuus ry ilmoitti lokakuun alussa irtautuvansa valtakunnallisista työehtosopimuksista, niiden sijaan alan työehdoista sopiminen toteutetaan työpaikoilla. Päätös on herättänyt paljon keskustelua ja arvioita sopimusjärjestelmän tulevaisuudesta.

Lue lisää

Miten keväällä tehtiin etätöitä – ja mitä nyt kannattaisi tehdä toisin

Poikkeuksellinen kevät muutti monen työtapoja ja -ympäristöä yhtäkkiä. Etätyö on joka tapauksessa tullut jäädäkseen, mutta mahdollinen koronan toinen aalto luo syksylle painetta työskennellä pidempiä aikoja kotoa käsin. Hallitus onkin jo antanut etätyösuosituksen alueille, joilla tartuntamäärät ovat kasvussa. 

Lue lisää

Keskituloiset maksaisivat yleisen ansioturvan

Viime viikkoina on käyty paljon keskustelua yleisestä työttömyysvakuutuksesta ja nykyisen ansioturvajärjestelmän väitetystä epäoikeudenmukaisuudesta. Haluamme tuoda tähän keskusteluun näkökulmia erityisesti keskituloisten näkökulmasta, koska puheena oleva muutos vaikuttaisi vahvasti juuri heidän työttömyysturvaoikeuksiinsa sekä työttömyysturvasta maksamaansa rahoitusosuuteen.

Lue lisää