Liian suuret tuet vai liian pienet palkat?

Kannattaako työnteko? Löydetäänkö työttömyysturvaan elementtejä, joilla edistetään työllistymistä?

Lue lisää

Digitaidot haltuun nyt!

Tradenomit kysyi jäseniltään, millaista osaamista he tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa. Osaamistarpeiden kärkeen nousivat datan analysointi ja digitaaliset työvälineet. Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan myös metataitoja.

Lue lisää

Mitä jos palkansaajaliitot purkaisivat kaikki työehtosopimukset?

Metsäteollisuus ry ilmoitti lokakuun alussa irtautuvansa valtakunnallisista työehtosopimuksista, niiden sijaan alan työehdoista sopiminen toteutetaan työpaikoilla. Päätös on herättänyt paljon keskustelua ja arvioita sopimusjärjestelmän tulevaisuudesta.

Lue lisää

Miten keväällä tehtiin etätöitä – ja mitä nyt kannattaisi tehdä toisin

Poikkeuksellinen kevät muutti monen työtapoja ja -ympäristöä yhtäkkiä. Etätyö on joka tapauksessa tullut jäädäkseen, mutta mahdollinen koronan toinen aalto luo syksylle painetta työskennellä pidempiä aikoja kotoa käsin. Hallitus onkin jo antanut etätyösuosituksen alueille, joilla tartuntamäärät ovat kasvussa. 

Lue lisää

Keskituloiset maksaisivat yleisen ansioturvan

Viime viikkoina on käyty paljon keskustelua yleisestä työttömyysvakuutuksesta ja nykyisen ansioturvajärjestelmän väitetystä epäoikeudenmukaisuudesta. Haluamme tuoda tähän keskusteluun näkökulmia erityisesti keskituloisten näkökulmasta, koska puheena oleva muutos vaikuttaisi vahvasti juuri heidän työttömyysturvaoikeuksiinsa sekä työttömyysturvasta maksamaansa rahoitusosuuteen.

Lue lisää

Vastuulliset yritykset menestyvät useilla mittareilla

Vastuullinen yritys toimii ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Koronakriisi pakottaa yritykset pohtimaan päätöksiensä vastuullisuutta uudella tavalla.

Lue lisää

Näin toimii itseohjautuva työpaikka – ei pomoja, jokainen saa vastuuta ja vapautta

Karl-Johan Spiik aloitti työt teknologiakonsulttina Digital Illustratedilla elokuussa 2019 ja viihtyy työpaikallaan poikkeuksellisen hyvin. Pilvialalla toimivan konsulttitalon arki pyörii täysin itseohjautuvasti joustavasti muotoutuvien tiimien voimin.

Lue lisää

Blogi: Osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue lisää

4 tapaa tehdä työelämästä fiksumpaa

Lukemattomilla työpaikoilla on jämähdetty aikaan, jossa asiantuntijoiden luovuus tapetaan kellokortilla ja kiire on tehokkaan työntekijän merkki.

Lue lisää